Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

De Ren L - Zilver in Antwerpen. de handel, het ambacht en de klant . zilversmeden en -handelaars uit de Lage Landen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: De Ren L - Zilver in Antwerpen. de handel, het ambacht en de klant .  zilversmeden en -handelaars uit de Lage Landen
Schrijver: De Ren L
Titel: Zilver in Antwerpen. de handel, het ambacht en de klant . zilversmeden en -handelaars uit de Lage Landen
ISBN:
Uitgever: , Peeters, 2011
Bijzonderheid: softcover XX-178 pp. ill. nieuwstaat text in Dutch. ISBN 9789042926158.
Prijs: € 37,50
€ 6,99
Meer info In Zilver in Antwerpen. De handel, het ambacht en de klant belichten acht bijdragen de edelsmeedkunst telkens vanuit een ander perspectief. Waar kwam het zilver vandaan en welke zilversmeden en -handelaars uit de Lage Landen waren actief op het Iberische Schiereiland en in de Nieuwe Wereld? Welke munten werden er geslagen in de Antwerpse Munt en hoe werd zilver ook in textiel gebruikt? Waar was het ambachtshuis van de Antwerpse edelsmeden, hoe was het ingericht en wat rest er nog van? Welk zilverwerk hadden de Antwerpse burgers en welke schilders en beeldhouwers werkten samen met de Antwerpse edelsmeden? Waarom had de medische vakliteratuur zoveel aandacht voor de zilveren kaakprothese die Jan Pieter Antoon Verschuylen voor een Franse kanonnier maakte, die in 1832 in Antwerpen bij een bomexplosie verminkt werd? Dat er na de onafhankelijkheid van Belgie weer een grens was tussen beide landen vormde voor deze edelsmid, die heel wat kerkzilver naar Nederland exporteerde, geen probleem. Aan een klant die bij hem een gouden monstrans voor Amsterdam bestelde schreef hij: ?Mijn advies is altoos voor de minste koste van ze te laeten smockelen?.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.