Diehl, Gaston - Vasarely

Schrijver:
Titel: Vasarely
Taal: Engels
Uitgever: Bonfini Press, Naefels
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 1973, 95 blz. Engelstalig. Met 52 afbeeldingen in kleur en 22 in zwart-wit.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Victor Vasarely (Pécs, 9 april 1908 – Parijs, 15 maart 1997) was een Frans-Hongaars kunstenaar en een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Op-Art.

Vasarely, die werd geboren als Győző Vásárhelyi, begon zijn opleiding in 1925 aan de universiteit van Boedapest, waar hij medicijnen studeerde. Hij heeft deze studie afgebroken en begon in 1927 aan de tekenopleiding bij Volkmann Podolini. Hij studeerde vervolgens vanaf 1928 bij Sándor Bortnyik. Hij zette zijn studie van 1929 tot 1930 voort aan diens atelier, een op Bauhaus-leest geschoeide academie in Boedapest. Daar leerde hij ook zijn latere echtgenote Klara Spinner kennen. In 1930 vertrok hij naar Parijs en werkte er als decorateur en reclametekenaar. Hij begon een systeem te ontwikkelen waarin hij voorwerpen uit het dagelijks leven abstraheerde.

Vasarely werd een van de leidende figuren van de geometrische (gebaseerd op wiskundige figuren) abstracte schilderkunst, ook wel Op-Art genoemd, die grote bekendheid kreeg in Europa en Amerika in de jaren zestig.

Gewoonlijk werkte Vasarely in zwart-wit, latere werken hebben ook kleur. Het effect van de lijnen die hij gebruikte en de manier waarop hij ze gebruikte, was dat het leek alsof alles bewoog. In de jaren '40 werkte hij samen met de vermaarde Noorse kunstenaar Li Wago, die nauwe banden heeft met België.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.