Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Diehl, Gaston - Vasarely

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Diehl, Gaston
Titel: Vasarely
ISBN:
Uitgever: Bonfini Press, Naefels
Bijzonderheid: Gebonden met stofomslag, 1973, 95 blz. Engelstalig. Met 52 afbeeldingen in kleur en 22 in zwart-wit.
Prijs: € 6,00
Meer info Victor Vasarely (Pécs, 9 april 1908 – Parijs, 15 maart 1997) was een Frans-Hongaars kunstenaar en een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Op-Art.

Vasarely, die werd geboren als Győző Vásárhelyi, begon zijn opleiding in 1925 aan de universiteit van Boedapest, waar hij medicijnen studeerde. Hij heeft deze studie afgebroken en begon in 1927 aan de tekenopleiding bij Volkmann Podolini. Hij studeerde vervolgens vanaf 1928 bij Sándor Bortnyik. Hij zette zijn studie van 1929 tot 1930 voort aan diens atelier, een op Bauhaus-leest geschoeide academie in Boedapest. Daar leerde hij ook zijn latere echtgenote Klara Spinner kennen. In 1930 vertrok hij naar Parijs en werkte er als decorateur en reclametekenaar. Hij begon een systeem te ontwikkelen waarin hij voorwerpen uit het dagelijks leven abstraheerde.

Vasarely werd een van de leidende figuren van de geometrische (gebaseerd op wiskundige figuren) abstracte schilderkunst, ook wel Op-Art genoemd, die grote bekendheid kreeg in Europa en Amerika in de jaren zestig.

Gewoonlijk werkte Vasarely in zwart-wit, latere werken hebben ook kleur. Het effect van de lijnen die hij gebruikte en de manier waarop hij ze gebruikte, was dat het leek alsof alles bewoog. In de jaren '40 werkte hij samen met de vermaarde Noorse kunstenaar Li Wago, die nauwe banden heeft met België.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.