Mill, Alister ; Bert Maes ; Dick van Halsema e.a. - Van Gogh :

Schrijver:
Titel: Van Gogh : New Findings
ISBN: 9789040007149
Taal: Engels
Uitgever: WBOOKS, Zwolle / Van Gogh Museum, Amsterdam - Reeks : Van Gogh studies nr. 4.
Bijzonderheden: Gebonden, 2012, 207 blz. Engelstalig. Met afbeeldingen en een index.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dat er nog steeds nieuwe ontdekkingen worden gedaan bij het onderzoek naar Van Goghs oeuvre, blijkt uit Van Gogh : New Findings, het vierde deel in de reeks Van Gogh Studies.

Dit bijzondere themanummer bevat meerdere ontdekkingen, met speciale aandacht voor de brieven van Van Gogh. Er is een scherpe analyse van Dick Halsema over Van Gogh als schrijver, waarbij zijn denkwereld wordt vergeleken met die in de laat-negentiende-eeuwse Nederlandse literatuur. Teio Meedendorp legt aan de hand van nieuw onderzoek uit dat het appartement van Vincent en zijn broer Theo in de Rue Lepic te Parijs, zich niet bevond op de derde verdieping - zoals tot dusver werd aangenomen - maar op de vierde. In een verrassende bijdrage gaat Louis van Tilborgh in op vermeende Van Goghs. John House beschrijft in zijn artikel het verschil tussen idealisme en realisme in de Franse schilderkunst. Het essay van Gabriel Weisberg verhaalt over de Amerikaanse schilder Irving Couse, die met foto's en schilderijen het leven heeft vastgelegd van de Native Americans. Tot slot analyseert René Boitelle het ontstaansproces van Paul Gauguins Spinnend Bretons meisje.

Van Gogh Studies verschijnt onder auspiciën van het Van Gogh Museum en een internationale wetenschappelijke redactieraad.

Het boek bevat bijdragen van Alister Mill, Bert Maes, Dick van Halsema, Ella Hendriks, Gabriel P. Weisberg, Geert Van der Snickt, Hans Luijten, John House, Joris Dik, Koen Janssens, Leo Jansen, Louis van Tilborgh, Luuk Struick van der Loeff, Matthias Alfeld, Meta Chavannes, Nienke Bakker, René Boitelle en Teio Meedendorp.

Nieuwprijs 45,- euro.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mill, Alister ; Bert Maes ; Dick van Halsema e.a. - Van Gogh : New Findings

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.