Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Mill, Alister ; Bert Maes ; Dick van Halsema e.a. - Van Gogh : New Findings

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Mill, Alister ; Bert Maes ; Dick van Halsema e.a. - Van Gogh : New Findings
Schrijver: Mill, Alister ; Bert Maes ; Dick van Halsema e.a.
Titel: Van Gogh : New Findings
ISBN: 9789040007149
Uitgever: WBOOKS, Zwolle / Van Gogh Museum, Amsterdam - Reeks : Van Gogh studies nr. 4.
Bijzonderheid: Gebonden, 2012, 207 blz. Engelstalig. Met afbeeldingen en een index.
Prijs: € 20,00
Meer info Dat er nog steeds nieuwe ontdekkingen worden gedaan bij het onderzoek naar Van Goghs oeuvre, blijkt uit Van Gogh : New Findings, het vierde deel in de reeks Van Gogh Studies.

Dit bijzondere themanummer bevat meerdere ontdekkingen, met speciale aandacht voor de brieven van Van Gogh. Er is een scherpe analyse van Dick Halsema over Van Gogh als schrijver, waarbij zijn denkwereld wordt vergeleken met die in de laat-negentiende-eeuwse Nederlandse literatuur. Teio Meedendorp legt aan de hand van nieuw onderzoek uit dat het appartement van Vincent en zijn broer Theo in de Rue Lepic te Parijs, zich niet bevond op de derde verdieping - zoals tot dusver werd aangenomen - maar op de vierde. In een verrassende bijdrage gaat Louis van Tilborgh in op vermeende Van Goghs. John House beschrijft in zijn artikel het verschil tussen idealisme en realisme in de Franse schilderkunst. Het essay van Gabriel Weisberg verhaalt over de Amerikaanse schilder Irving Couse, die met foto's en schilderijen het leven heeft vastgelegd van de Native Americans. Tot slot analyseert René Boitelle het ontstaansproces van Paul Gauguins Spinnend Bretons meisje.

Van Gogh Studies verschijnt onder auspiciën van het Van Gogh Museum en een internationale wetenschappelijke redactieraad.

Het boek bevat bijdragen van Alister Mill, Bert Maes, Dick van Halsema, Ella Hendriks, Gabriel P. Weisberg, Geert Van der Snickt, Hans Luijten, John House, Joris Dik, Koen Janssens, Leo Jansen, Louis van Tilborgh, Luuk Struick van der Loeff, Matthias Alfeld, Meta Chavannes, Nienke Bakker, René Boitelle en Teio Meedendorp.

Nieuwprijs 45,- euro.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.