Freud, Sigmund - Ziektegeschiedenissen 2. fragment van de analy

Schrijver:
Titel: Ziektegeschiedenissen 2. fragment van de analysevan een geval van hysterie [ Dora ]; Verslag van een met de psychoanalytische theorie strijdig geval van paranoia; Over de psychogenese van een geval van homoseksualiteit bij een vrouw
ISBN: 9789060093795
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom
Bijzonderheden: 1988, 3e dr., 240 pp., gebonden in linnen band met stofomslag. Als nieuw
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als nieuw.

Voor de vertaling van de drie in dit deel (ZG. 2) opgenomen ziektegeschiedenissen is gebruik gemaakt van de Gesammelte Werke, de Studienausgabe en de Standard Edition. Behalve deze ziektegeschiedenissen treft de lezer in dit deel aan: een specifieke inleiding van A. de Blécourt, redactionele inleidingen bij de ziektegeschiedenissen, een bibliografie van geciteerde werken, een specifieke bibliografie, een lijst van gebruikte afkortingen, een lijst van psychoanalytische en medische termen en een naamregister.
De redactionele inleidingen van james Strachey zijn ontleend aan de Standard Edition en, voor zover daarop nog een aanvulling werd gegeven, aan de Studienausgabe.
Freuds eigen voetnoten zijn afkomstig uit de Gesammelte Werke, de tussen vierkante haken geplaatste door james Strachey verzorgde voetnoten, toevoegingen en verwijzingen uit de Standard Edition en, voor zover daarop nog een aanvulling werd gegeven, uit de Studienausgabe. Voetnoten, toevoegingen en verwijzingen van vertalers, redacteuren en adviscurs van de Nederlandse Editie zijn eveneens tussen vierkante haken geplaatst en als zodanig kenbaar gemaakt.
In de specifieke bibliografie vindt de lezer een lijst van de interessantste publikaties die over de door Freud behandelde onderwerpen zijn verschenen.
In de bibliografie van geciteerde werken zijn alle boeken en tijdschriftartikelen opgenomen, zowel van Freud als van andere auteurs, waarnaar in redactionele inleidingen, tekst en voetnoten wordt verwezen.
Voor de bibliografie van het werk van Freud, voor zover dat in de Gesammelte Werke is opgenomen, verwijzen wij naar het in de categorie 'Ziektegeschiedenissen' verschenen eerste deel (ZG. i).
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg. Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Freud, Sigmund - Ziektegeschiedenissen 2. fragment van de analysevan een geval van hysterie [ Dora ]; Verslag van een met de psychoanalytische theorie strijdig geval van paranoia; Over de psychogenese van een geval van homoseksualiteit bij een vrouw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.