Hattingh, G. - bergbeklimmer, Het grote handboek van de

Schrijver:
Titel: bergbeklimmer, Het grote handboek van de
ISBN: 9789024374144
Taal: Nederlands
Uitgever: Centrale Uitgeverij
Bijzonderheden: 9199, 157pp, hardcover, zeer goede staat / als nieuw
Prijs: € 6,40
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Technieken voor alle klimstijlen, rotsklimmen, klimmen op sneeuw en ijs, alpinisme, gespecialiseerde klimuitrusting, eerste hulp en reddingstechnieken, bekende bergbeklimmers en hun prestaties. Het staat allemaal in dit boek.

Klimmen is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, hoewel het veel eisen stelt aan de beoefenaar: concentratie, moed, fysieke kracht, behendigheid, en een grondige kennis van de basistechnieken en de klimomgeving. In dit handboek geeft gerespecteerd klimmer Garth Hattingh een compleet overzicht van de verschillende aspecten van deze opwindende sport, van de juiste uitrusting en technieken tot oriëntatiemethodes, eerste hulp en reddingsprocedures. Hij stelt ook de verantwoordelijkheid van de klimmer in vraag met betrekking tot het bergmilieu en de kwetsbare ecosystemen. De informatieve tekst wordt geïllustreerd met gedetailleerde tekeningen en prachtige foto's, die naast de praktische zijde van de sport ook de adembenemende schoonheid van het berglandschap belichten.
Recensie(s)

Zoals de titel aangeeft, pretendeert de auteur een handboek voor de bergbeklimmer te hebben geschreven. Daarin is hij niet geslaagd, want daarvoor vertoont het te veel manco's. Zo is er veel af te dingen op de indeling en de afbakening van de diverse vormen van het bergbeklimmen. Dat werkt verwarrend. Daarnaast krijgt niet iedere categorie de aandacht die deze verdient. Het boek is er vooral een voor sportklimmers; het traditionele alpinisme, dat nog steeds de meeste beoefenaars heeft, krijgt bijvoorbeeld te weinig ruimte. Veel van het kleurrijke en vaak weinig informatieve fotomateriaal is op deze keuze afgestemd. De ingevoegde hoofdstukjes over beroemde bergbeklimmers, waarvan je je kunt afvragen of ze in dit boek thuishoren, zijn aan de oppervlakkige kant. Het enige hoofdstuk dat overtuigt is dat over bergbeklimmen en milieu. Het belangrijkste bezwaar tegen het boek is echter de abominabele vertaling. Dat is vooral storend bij het voor alpinisten zo belangrijke begrippenapparaat. Woordenlijst en register zijn daardoor nauwelijks bruikbaar. Bovendien zijn ze onvolledig. Dit boek met zijn opvallende lay-out is voor de tegenwoordige bergbeklimmer nauwelijks interessant. Veel van wat wordt behandeld is elders veel beter onder woorden gebracht.
(Biblion recensie, R. Weijdert)
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hattingh, G. - bergbeklimmer, Het grote handboek van de

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.