Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Hattingh, G. - bergbeklimmer, Het grote handboek van de

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Hattingh, G. - bergbeklimmer, Het grote handboek van de
Schrijver: Hattingh, G.
Titel: bergbeklimmer, Het grote handboek van de
ISBN: 9789024374144
Uitgever: Centrale Uitgeverij
Bijzonderheid: 9199, 157pp, hardcover, zeer goede staat / als nieuw
Prijs: € 6,40
€ 4,00
Meer info Technieken voor alle klimstijlen, rotsklimmen, klimmen op sneeuw en ijs, alpinisme, gespecialiseerde klimuitrusting, eerste hulp en reddingstechnieken, bekende bergbeklimmers en hun prestaties. Het staat allemaal in dit boek.

Klimmen is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, hoewel het veel eisen stelt aan de beoefenaar: concentratie, moed, fysieke kracht, behendigheid, en een grondige kennis van de basistechnieken en de klimomgeving. In dit handboek geeft gerespecteerd klimmer Garth Hattingh een compleet overzicht van de verschillende aspecten van deze opwindende sport, van de juiste uitrusting en technieken tot ori├źntatiemethodes, eerste hulp en reddingsprocedures. Hij stelt ook de verantwoordelijkheid van de klimmer in vraag met betrekking tot het bergmilieu en de kwetsbare ecosystemen. De informatieve tekst wordt ge├»llustreerd met gedetailleerde tekeningen en prachtige foto's, die naast de praktische zijde van de sport ook de adembenemende schoonheid van het berglandschap belichten.
Recensie(s)

Zoals de titel aangeeft, pretendeert de auteur een handboek voor de bergbeklimmer te hebben geschreven. Daarin is hij niet geslaagd, want daarvoor vertoont het te veel manco's. Zo is er veel af te dingen op de indeling en de afbakening van de diverse vormen van het bergbeklimmen. Dat werkt verwarrend. Daarnaast krijgt niet iedere categorie de aandacht die deze verdient. Het boek is er vooral een voor sportklimmers; het traditionele alpinisme, dat nog steeds de meeste beoefenaars heeft, krijgt bijvoorbeeld te weinig ruimte. Veel van het kleurrijke en vaak weinig informatieve fotomateriaal is op deze keuze afgestemd. De ingevoegde hoofdstukjes over beroemde bergbeklimmers, waarvan je je kunt afvragen of ze in dit boek thuishoren, zijn aan de oppervlakkige kant. Het enige hoofdstuk dat overtuigt is dat over bergbeklimmen en milieu. Het belangrijkste bezwaar tegen het boek is echter de abominabele vertaling. Dat is vooral storend bij het voor alpinisten zo belangrijke begrippenapparaat. Woordenlijst en register zijn daardoor nauwelijks bruikbaar. Bovendien zijn ze onvolledig. Dit boek met zijn opvallende lay-out is voor de tegenwoordige bergbeklimmer nauwelijks interessant. Veel van wat wordt behandeld is elders veel beter onder woorden gebracht.
(Biblion recensie, R. Weijdert)
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.