Walker, Alice - Meridian (Ex.1)

Schrijver:
Titel: Meridian (Ex.1)
ISBN: 9789067660365
Taal: Nederlands
Uitgever: Rainbow No.36
Bijzonderheden: 1987, 2e druk, 239 pp pocket (hoekje voorkaft licht gevouwen, verder goed) Staat van het boek: 7.0
Prijs: € 3,00
Verzendkosten: € 3,84 (binnen Nederland)
Meer info:
Alice Walker - Meridian (Ex.1)
(Rainbow No.36)
ISBN 90 6766 036 1
2e druk 1987
239 pp pocket
(hoekje voorkaft licht gevouwen, verder goed)
Staat van het boek: 7.0

Meridian, een zwarte, gescheiden jonge moeder, sluit zich in de jaren zestig aan bij de beweging voor burgerrechten en voert op haar manier in het diepe zuiden van Amerika de strijd voor emancipatie en gelijke rechten en groeit daardoor uit tot een charismatisch figuur.
Recensie(s)
Vrouwen hebben van meet af aan een belangrijke rol gespeeld in de maatschappelijke evolutie van de zwarte bevolking van de Verenigde Staten. Als arm, onwetend meisje, opgevoed door haar godvruchtige moeder, trouwt Meridian (17 jr. oud) omdat ze een kind krijgt, wordt snel weer in de steek gelaten en staat haar kind af als ze de kans krijgt naar Saxon College te gaan. Haar volledige bewustwording komt op gang en bereikt een hoogtepunt: ze sluit zich in de jaren zestig als activiste aan bij de Beweging voor de burgerrechten die dan hoogtijdagen beleeft. De desillusies, frustraties en verbrokkelende solidariteit daarna worden prachtig beschreven. Door dit in flashbacks geschreven boek loopt de liefdesgeschiedenis van Meridian zelf, samen met beelden van het landelijke Zuiden der V.S.

Prijs €3,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Walker, Alice - Meridian (Ex.1) Walker, Alice - Meridian (Ex.1) Walker, Alice - Meridian (Ex.1)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.