Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Stanley&Livingstone.


 

Walker, Alice - Meridian (Ex.1)

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Walker, Alice - Meridian (Ex.1)
Schrijver: Walker, Alice
Titel: Meridian (Ex.1)
ISBN: 9789067660365
Uitgever: Rainbow No.36
Bijzonderheid: 1987, 2e druk, 239 pp pocket (hoekje voorkaft licht gevouwen, verder goed) Staat van het boek: 7.0
Prijs: € 3,00
€ 3,84
Meer info Alice Walker - Meridian (Ex.1)
(Rainbow No.36)
ISBN 90 6766 036 1
2e druk 1987
239 pp pocket
(hoekje voorkaft licht gevouwen, verder goed)
Staat van het boek: 7.0

Meridian, een zwarte, gescheiden jonge moeder, sluit zich in de jaren zestig aan bij de beweging voor burgerrechten en voert op haar manier in het diepe zuiden van Amerika de strijd voor emancipatie en gelijke rechten en groeit daardoor uit tot een charismatisch figuur.
Recensie(s)
Vrouwen hebben van meet af aan een belangrijke rol gespeeld in de maatschappelijke evolutie van de zwarte bevolking van de Verenigde Staten. Als arm, onwetend meisje, opgevoed door haar godvruchtige moeder, trouwt Meridian (17 jr. oud) omdat ze een kind krijgt, wordt snel weer in de steek gelaten en staat haar kind af als ze de kans krijgt naar Saxon College te gaan. Haar volledige bewustwording komt op gang en bereikt een hoogtepunt: ze sluit zich in de jaren zestig als activiste aan bij de Beweging voor de burgerrechten die dan hoogtijdagen beleeft. De desillusies, frustraties en verbrokkelende solidariteit daarna worden prachtig beschreven. Door dit in flashbacks geschreven boek loopt de liefdesgeschiedenis van Meridian zelf, samen met beelden van het landelijke Zuiden der V.S.

Prijs €3,-
Boek bekijken

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen