Catsburg, Robert W. - Raketten over Steenbergen, de verdediging

Schrijver:
Titel: Raketten over Steenbergen, de verdediging van Antwerpen tegen de Duitse V1 vliegende bom
Taal: Nederlands
Uitgever: Catsburg 2013
Bijzonderheden: nieuwe softcover, A4 format,120 pgs, vele fotos en ill. in zw.w, verz.kn €4,40/ NL
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 27,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kort na de val van Antwerpen in september 1944 viel in deze stad de eerste Duitse V1 raketbom. Het geallieerde antwoord op de vijandelijke aanval kreeg de mysterieuze naam ‘Antwerp X’. Het afweergeschut van Antwerp X strekte zich in februari en maart 1945 uit tot in Steenbergen.
Ondanks de belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke nederlaag van Duitsland, is het succes van deze operatie nooit algemeen bekend geworden. Dit is te wijten aan de destijds geheime wapensystemen die werden toegepast en het onheroïsche karakter van de ruim 20.000 kanonniers die 24 uur per dag het luchtruim afspeurden.
Dit boek beschrijft slechts een klein stukje van het onvertelde verhaal van de luchtverdediging van Antwerpen. Een verhaal van met schijnwerpers en lichtspoorgranaten verlichte nachten in het West-Brabantse polderland-schap. Nachten die bruut verstoord werden door het lawaai van blaffend afweergeschut en het monotone gebrom van de vliegende bommen.
Een verhaal ook van anonieme Amerikaanse en Britse soldaten. Dag na dag trotseerden ze de bijtende kou en een regen van granaat-scherven. Enkelen sneuvelden zelfs en verdienen het na 70 jaar uit de vergetelheid te worden gelicht.
Terwijl boven hun hoofden de slag werd gestreden, trachtte de bevolking met de moed der wanhoop een leven op te bouwen in het vrije maar berooide Steenbergen.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Catsburg, Robert W. - Raketten over Steenbergen, de verdediging van Antwerpen tegen de Duitse V1 vliegende bom

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.