Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Catsburg, Robert W. - Raketten over Steenbergen, de verdediging van Antwerpen tegen de Duitse V1 vliegende bom

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Catsburg, Robert W. - Raketten over Steenbergen, de verdediging van Antwerpen tegen de Duitse V1 vliegende bom
Schrijver: Catsburg, Robert W.
Titel: Raketten over Steenbergen, de verdediging van Antwerpen tegen de Duitse V1 vliegende bom
ISBN:
Uitgever: Catsburg 2013
Bijzonderheid: nieuwe softcover, A4 format,120 pgs, vele fotos en ill. in zw.w, verz.kn €4,40/ NL
Prijs: € 27,95
Meer info Kort na de val van Antwerpen in september 1944 viel in deze stad de eerste Duitse V1 raketbom. Het geallieerde antwoord op de vijandelijke aanval kreeg de mysterieuze naam ‘Antwerp X’. Het afweergeschut van Antwerp X strekte zich in februari en maart 1945 uit tot in Steenbergen.
Ondanks de belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke nederlaag van Duitsland, is het succes van deze operatie nooit algemeen bekend geworden. Dit is te wijten aan de destijds geheime wapensystemen die werden toegepast en het onheroïsche karakter van de ruim 20.000 kanonniers die 24 uur per dag het luchtruim afspeurden.
Dit boek beschrijft slechts een klein stukje van het onvertelde verhaal van de luchtverdediging van Antwerpen. Een verhaal van met schijnwerpers en lichtspoorgranaten verlichte nachten in het West-Brabantse polderland-schap. Nachten die bruut verstoord werden door het lawaai van blaffend afweergeschut en het monotone gebrom van de vliegende bommen.
Een verhaal ook van anonieme Amerikaanse en Britse soldaten. Dag na dag trotseerden ze de bijtende kou en een regen van granaat-scherven. Enkelen sneuvelden zelfs en verdienen het na 70 jaar uit de vergetelheid te worden gelicht.
Terwijl boven hun hoofden de slag werd gestreden, trachtte de bevolking met de moed der wanhoop een leven op te bouwen in het vrije maar berooide Steenbergen.
Boek bekijken

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.