Kooistra, Jack ; Geert-Jan Knoops ; Auke Piersma e.a. - Represa

Schrijver:
Titel: Represailles in Nederland 1940-1945. Gewapend verzet en bloedige wraak. Deel 1.
ISBN: 9789491536052
Taal: Nederlands
Uitgever: Louise, Grou
Bijzonderheden: Paperback, ingenaaid, 2013, 247 blz. Met foto's.
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geschiedenis en achtergronden van de vergeldingacties door de Duitse bezetter tegen het gewapende verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit boek is een eerste deel uit een serie van dertien delen met als onderwerp represailles tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit eerste boek schetst de contouren van het onderwerp. Represailles zijn vergeldingsmaatregelen, vaak ten koste van derden die zich niet direct schuldig hebben gemaakt aan te bestraffen feiten. Het handelen van de Duitse bezettingsautoriteiten en het optreden van het ondergronds verzet worden in de oorlogsjaren steeds meer gekenmerkt door een spiraal van terreur, rechteloosheid en geweld. Het boek gaat in op de gewelddadige gebeurtenissen, de Duitse rechtspraak, de vonnissen, de fusillades en de slachtoffers. Juridische experts als prof. mr. dr. Geert-Jan Knoops gaan in op de legitimiteit van represailles en bestraffing, het oorlogsrecht en het volkenrecht. De meeste slachtoffers zijn immers veroordeeld en doodgeschoten zonder enige vorm van rechtspraak. Aan de beschikbare feiten over het optreden van de Duitse bezetter en de rol van het verzet in Nederland wordt met deze serie veel nieuw materiaal toegevoegd.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kooistra, Jack ; Geert-Jan Knoops ; Auke Piersma e.a. - Represailles in Nederland 1940-1945. Gewapend verzet en bloedige wraak. Deel 1.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.