Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Kooistra, Jack ; Geert-Jan Knoops ; Auke Piersma e.a. - Represailles in Nederland 1940-1945. Gewapend verzet en bloedige wraak. Deel 1.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Kooistra, Jack ; Geert-Jan Knoops ; Auke Piersma e.a. - Represailles in Nederland 1940-1945. Gewapend verzet en bloedige wraak. Deel 1.
Schrijver: Kooistra, Jack ; Geert-Jan Knoops ; Auke Piersma e.a.
Titel: Represailles in Nederland 1940-1945. Gewapend verzet en bloedige wraak. Deel 1.
ISBN: 9789491536052
Uitgever: Louise, Grou
Bijzonderheid: Paperback, ingenaaid, 2013, 247 blz. Met foto's.
Prijs: € 8,00
Meer info Geschiedenis en achtergronden van de vergeldingacties door de Duitse bezetter tegen het gewapende verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dit boek is een eerste deel uit een serie van dertien delen met als onderwerp represailles tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit eerste boek schetst de contouren van het onderwerp. Represailles zijn vergeldingsmaatregelen, vaak ten koste van derden die zich niet direct schuldig hebben gemaakt aan te bestraffen feiten. Het handelen van de Duitse bezettingsautoriteiten en het optreden van het ondergronds verzet worden in de oorlogsjaren steeds meer gekenmerkt door een spiraal van terreur, rechteloosheid en geweld. Het boek gaat in op de gewelddadige gebeurtenissen, de Duitse rechtspraak, de vonnissen, de fusillades en de slachtoffers. Juridische experts als prof. mr. dr. Geert-Jan Knoops gaan in op de legitimiteit van represailles en bestraffing, het oorlogsrecht en het volkenrecht. De meeste slachtoffers zijn immers veroordeeld en doodgeschoten zonder enige vorm van rechtspraak. Aan de beschikbare feiten over het optreden van de Duitse bezetter en de rol van het verzet in Nederland wordt met deze serie veel nieuw materiaal toegevoegd.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.