Colmjon, Gerben en Lex Verbraeck (red.) - De Litteraire Gids

Schrijver:
Titel: De Litteraire Gids
Taal: Nederlands
Uitgever: Den Haag, De Litteraire Boekwinkel
Bijzonderheden: 1932-1934, 20 nummers, ca.240pp, bruine vouwstrepen, weinig scheuren(1 aflevering is zwaar beschadigd, 19 nrs zijn in goede staat))
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kritieken op en informatie over nieuw uitgegeven literatuur uit binnen- en buitenland.
De afleveringen lopen van oktober 1932 t/m november 1934. Genummerd als 1 t/m 20 en als 92 t/m 111 'sinds den aanvang'.

"De Litteraire Gids, maandblad van Gerben Colmjon en Lex Verbraeck, 1927-'40. Gaf een zeer rijk overzicht over de buitenlandse letteren; daarnaast een Commentaar van de verschijnselen op 't gebied van de Ned. literatuur" (uit: Letterkundig woordenboek voor Noord en Zuid van K. ter Laan).

"De Litteraire Gids was het letterkundige maandblad van Gerben Colmjon en Lex Verbraeck, die samen in Den Haag tevens De Litteraire Boekhandel dreven.
Het tijdschrift verscheen van 1926 tot 1940. De besprekingen gingen zowel over buitenlandse letteren als proza en poëzie van eigen bodem. De redacteuren schuwden de polemiek niet. Een enkele keer ontstond er ophef als er een nummer verscheen: zo plaatste G.H. Pannekoek Jr. in diverse kranten een ingezonden brief, nadat een kennis hem erop had gewezen dat er een interview van zijn hand was geplaatst. Pannekoek was zich van geen kwaad bewust en verklaarde openlijk 'nimmer een regel in De Litteraire Gids te hebben geschreven en nooit den heer Colmjon te hebben gesproken'." (Wikipedia)

17 nrs A3-formaat, 3 nrs A4-formaat. Alle 20 nrs. in 1 koop.
Verder lezen

De Boeksneuper uit Zwolle

particulier

Logo De Boeksneuper

Particulier met plezier in antiquarische boeken en curiosa. U bent welkom om in mijn aanbod te sneupen. U kunt uw bestelling ook ophalen.
Beschadigingen aan de boeken vermeld ik altijd (foto's). Opdrachten, namen en andere teksten op het schutblad horen erbij en zijn niet vermeld, tenzij vermeldenswaard in positieve of negatieve zin.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Alle boeken van De Boeksneuper Stel een vraag over dit boek aan De Boeksneuper

Deze verkoper staat op een markt in DEVENTER op 27-01-2024

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Colmjon, Gerben en Lex Verbraeck (red.) - De Litteraire Gids Colmjon, Gerben en Lex Verbraeck (red.) - De Litteraire Gids Colmjon, Gerben en Lex Verbraeck (red.) - De Litteraire Gids Colmjon, Gerben en Lex Verbraeck (red.) - De Litteraire Gids

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boeksneuper

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boeksneuper
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boeksneuper een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boeksneuper vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boeksneuper kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.