Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boeksneuper.


 

Colmjon, Gerben en Lex Verbraeck (red.) - De Litteraire Gids

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Colmjon, Gerben en Lex Verbraeck (red.) - De Litteraire Gids
Schrijver: Colmjon, Gerben en Lex Verbraeck (red.)
Titel: De Litteraire Gids
ISBN:
Uitgever: Den Haag, De Litteraire Boekwinkel
Bijzonderheid: 1932-1934, 20 nummers, ca.240pp, bruine vouwstrepen, weinig scheuren(1 aflevering is zwaar beschadigd, 19 nrs zijn in goede staat))
Prijs: € 10,00
Meer info Kritieken op en informatie over nieuw uitgegeven literatuur uit binnen- en buitenland.
De afleveringen lopen van oktober 1932 t/m november 1934. Genummerd als 1 t/m 20 en als 92 t/m 111 'sinds den aanvang'.

"De Litteraire Gids, maandblad van Gerben Colmjon en Lex Verbraeck, 1927-'40. Gaf een zeer rijk overzicht over de buitenlandse letteren; daarnaast een Commentaar van de verschijnselen op 't gebied van de Ned. literatuur" (uit: Letterkundig woordenboek voor Noord en Zuid van K. ter Laan).

"De Litteraire Gids was het letterkundige maandblad van Gerben Colmjon en Lex Verbraeck, die samen in Den Haag tevens De Litteraire Boekhandel dreven.
Het tijdschrift verscheen van 1926 tot 1940. De besprekingen gingen zowel over buitenlandse letteren als proza en po√ęzie van eigen bodem. De redacteuren schuwden de polemiek niet. Een enkele keer ontstond er ophef als er een nummer verscheen: zo plaatste G.H. Pannekoek Jr. in diverse kranten een ingezonden brief, nadat een kennis hem erop had gewezen dat er een interview van zijn hand was geplaatst. Pannekoek was zich van geen kwaad bewust en verklaarde openlijk 'nimmer een regel in De Litteraire Gids te hebben geschreven en nooit den heer Colmjon te hebben gesproken'." (Wikipedia)

17 nrs A3-formaat, 3 nrs A4-formaat. Alle 20 nrs. in 1 koop.
Boek bekijken

De Boeksneuper uit Zwolle

particulier

Logo De Boeksneuper

Particulier met plezier in antiquarische boeken en curiosa. U bent welkom om in mijn aanbod te sneupen. U kunt uw bestelling ook ophalen.
Beschadigingen aan de boeken vermeld ik altijd (foto's). Opdrachten, namen en andere teksten op het schutblad horen erbij en zijn niet vermeld, tenzij vermeldenswaard in positieve of negatieve zin.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.