Visser, Jan (Koen) - Afblijven ! G.R.V. Kroniek van een dominee

Schrijver:
Titel: Afblijven ! G.R.V. Kroniek van een domineesgezin.
Taal: Nederlands
Uitgever: Bergboek.nl
Bijzonderheden: Paperback, 2005, 176 blz. Met foto's.
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Mijn vader was meer een drijver dan een zwemmer. Als hij met zijn blanke gestalte in een ruimvallende zwarte zwembroek te water ging, baande hij zich als een soort Friese Mozes een weg door de golven tot hij buitengaats was. Aldaar aangekomen zeeg hij als een vallende boom langzaam achterover tot alleen zijn witte buik en tenen nog boven het water uitstaken. Het was een wonder boven wonder. Jezus mocht dan over het water hebben gelopen, maar mijn vader dreef erop. Soms met een sigaar in de mond als een schoorsteen op een stoomboot. Het deed denken aan de magische woorden uit Genesis: En de Geest Gods zweefde op de wateren.

Dagenlang probeerde ik hem dat na te doen. Maar telkens zonk ik en kwam proestend weer boven. Pas jaren later, toen ik ook een vader was, lukte het opeens. Mijn dochters probeerden het ook. Maar ook zij zonken telkens en kwamen proestend boven, net als ik vroeger. 'Hoe doe je dat, pap,' vroegen ze. 'Er is niets aan,' riep ik, al drijvend, 'je moet niets doen, alleen maar rustig ademhalen.' Niets doen? En dan toch drijven ? Ze geloofden me niet. Ach, de dingen waren nog niet gereed. Ze konden het koninkrijk der zeedrijvers nog niet binnengaan.

Beschreven wordt de geschiedenis van een gereformeerd domineesgezin, dat zijn wortels had in het milieu van de 'kleine luyden'. Deze gereformeerden hadden een geheel eigen cultuur, die tot ver na de tweede wereldoorlog stand hield, maar plotseling, vanaf het begin van de jaren zestig, als sneeuw voor de zon verdween. De succesvolle opgang en plotselinge ondergang van die ?gereformeerde zede? tekent zich haarscherp af in dit kinderrijke domineesgezin. De opgang van de beide oudvaders - die rond 1900 de sprong maakten van de kansarmen naar de kansrijken - en van het domineesgezin dat uitmondde in de naoorlogse glorietijd met uitpuilende kerken. De ondergang toen begin jaren zestig de ontkerkelijking en de seksuele revolutie het gezin binnendrongen en er tien jaar later in de pastorie nog slechts een afgekeurde dominee met zijn vrouw en hun jongste dochter met haar 'vaderloze' ongedoopte baby overbleven.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.