Gore Al - Een Ongemakkelijke waarheid

Schrijver:
Titel: Een Ongemakkelijke waarheid
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff Amsterdam
Bijzonderheden: Paperback Als nieuw
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Al Gore is een politicus met een missie. Als student raakte de latere vice-president van de Verenigde Staten al gefascineerd door klimaatverandering ten gevolge van het broeikaseffect. Hij werd in 1976 gekozen in het House of Representatives en in 1984 en 1990 in de senaat. Als senator organiseerde hij hoorzittingen om de Amerikaanse volksvertegenwoordiging te overtuigen van de noodzaak van krachtige maatregelen tegen 'global warming'. Als vicepresident onder Clinton was hij mede de architect van het Kyoto-verdrag, dat president George Bush meteen naar de prullenbak verwees. In 1992 publiceerde hij de bestseller EARTH IN THE BALANCE.
'Om het gevaar dat dreigt te smoren zullen we eerst moeten inzien dat we in een ernstige crisis verkeren. Waarom horen onze leiders deze duidelijke en heldere waarschuwingen niet? Weigeren ze de waarheid te onderkennen omdat ze weten dat wanneer ze dat doen ze ethisch gezien wel móeten handelen? Is het simpelweg gemakkelijker om de waarheid te negeren? Misschien wel, maar een ongemakkelijke waarheid verdwijnt niet uit zichzelf door die te negeren. Het belang ervan wordt niet kleiner. Het wordt groter.' AL GORE
Recensie(s)
De voormalig Amerikaans vicepresident (1948) bepleit een drastische mentaliteitsverandering betreffende de mate waarin broeikaseffectverhogende energiebronnen (reeds decennia lang) worden gebruikt. Het heldere, persoonlijke, politiek getinte betoog om de rampzalige milieugevolgen van de klimaatverandering te voorkomen, stoelt op persoonlijke anekdoten en observaties over de hele wereld, maar ook op de laatste inzichten van niet met name genoemde gelijkgerichte wetenschappers. Overheersend zijn de talrijke kleurenfoto's (ook vanuit de lucht en digitaal bewerkte opnamen) en satellietbeelden van huidige en mogelijk toekomstige rampplekken, veelal voorzien van toelichting en opnamedatering en de diverse geografische en klimatologische kaarten en grafieken. Het illustratiemateriaal biedt een goede en ook noodzakelijke onderbouwing voor de in de korte hoofdstukken gedoseerde en in onderhoudende stijl uiteengezette, complexe problematiek in deze jeugdbewerking van de gelijknamige, eerder verschenen versie voor volwassenen. Maar de omvang in grootte van sommige illustraties, de ruime bladspiegel en lay-out stroken niet met de strekking van dit alarmerende crisissignaal. Een inhoudelijke nuancering ontbreekt. Met register. Sluit aan bij de gelijknamige documentaire*.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.