Rudolf Hilferding - Das Finanzkapital Band 1

Schrijver:
Titel: Das Finanzkapital Band 1
ISBN: 9783434450146
Taal: Duits
Uitgever: Europäische Verlagsanstalt 2e unveränderte Auflage !973 3434450149 9783434450146
Bijzonderheden: paperback geb. met kartonnen kaft 244pp in keurige staat , nummer op voorkant zie foto
Prijs: € 20,80
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Rudolf Hilferding (Wenen, 10 augustus 1877 - Parijs, 11 februari 1941) was een Oostenrijks-Duits politicus en econoom.

Hilferding was een exponent van de "Austromarxistische" stroming. Hij stond bekend als een gevreesd theoreticus in de debatten over de kapitaalconcentratie, de contradicties van het kapitalisme als oorzaak van crises en het primaat van concurrentie als heuristisch werktuig om de moderne economie te begrijpen. Het bekendste werk van Hilfdering was "Het financieel kapitaal", dat ook het denken van Lenin beïnvloedde in het werk "Imperialisme als hoogste stadium van het kapitalisme". Hilferding was ook een collega van Karl Kautsky, bekend politiek activist en theoreticus van het reformisme.

In 1923 was hij korte tijd minister van Financiën van de Weimarrepubliek, ten tijde waarvan hij de rentenmark bedacht die de hyperinflatie uiteindelijk zou beteugelen. Een tweede bewindsperiode eindigde echter roemloos, toen hij in 1929 na de beurskrach geen lening loskreeg van Reichsbankvoorzitter Hjalmar Schacht.

Na de machtsovername van de nazi's emigreerde hij - zowel Jood als socialist - naar Zürich en later naar Parijs. Na de Duitse inval in Frankrijk in 1940 vluchtte hij naar Marseille, waar hij door de Vichy-regering werd overgedragen aan de Gestapo. Hij stierf in gevangenschap, waarschijnlijk als gevolg van martelingen.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rudolf Hilferding - Das Finanzkapital Band 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.