Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Rudolf Hilferding - Das Finanzkapital Band 1

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rudolf Hilferding - Das Finanzkapital Band 1
Schrijver: Rudolf Hilferding
Titel: Das Finanzkapital Band 1
ISBN: 9783434450146
Uitgever: Europäische Verlagsanstalt 2e unveränderte Auflage !973 3434450149 9783434450146
Bijzonderheid: paperback geb. met kartonnen kaft 244pp in keurige staat , nummer op voorkant zie foto
Prijs: € 21,70
€ 3,65
Meer info Rudolf Hilferding (Wenen, 10 augustus 1877 - Parijs, 11 februari 1941) was een Oostenrijks-Duits politicus en econoom.

Hilferding was een exponent van de "Austromarxistische" stroming. Hij stond bekend als een gevreesd theoreticus in de debatten over de kapitaalconcentratie, de contradicties van het kapitalisme als oorzaak van crises en het primaat van concurrentie als heuristisch werktuig om de moderne economie te begrijpen. Het bekendste werk van Hilfdering was "Het financieel kapitaal", dat ook het denken van Lenin beïnvloedde in het werk "Imperialisme als hoogste stadium van het kapitalisme". Hilferding was ook een collega van Karl Kautsky, bekend politiek activist en theoreticus van het reformisme.

In 1923 was hij korte tijd minister van Financiën van de Weimarrepubliek, ten tijde waarvan hij de rentenmark bedacht die de hyperinflatie uiteindelijk zou beteugelen. Een tweede bewindsperiode eindigde echter roemloos, toen hij in 1929 na de beurskrach geen lening loskreeg van Reichsbankvoorzitter Hjalmar Schacht.

Na de machtsovername van de nazi's emigreerde hij - zowel Jood als socialist - naar Zürich en later naar Parijs. Na de Duitse inval in Frankrijk in 1940 vluchtte hij naar Marseille, waar hij door de Vichy-regering werd overgedragen aan de Gestapo. Hij stierf in gevangenschap, waarschijnlijk als gevolg van martelingen.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.