Rijnhout, Bart.M. - In dienst van hun naaste, pilotenhulp in de

Schrijver:
Titel: In dienst van hun naaste, pilotenhulp in de Tweede Wereldoorlog
ISBN: 9789461057020
Taal: Nederlands
Uitgever: Wyt uitgevers, Rotterdam, 1980
Bijzonderheden: nette paperback , 460 blz., div. foto's en ill zw.w. en kleur, Vz kosten NL E 4,40
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
-Het boek ''In dienst van hun naaste...'' is gebaseerd op het verhaal van twee pilotenhelpers.
De eerste - Joke Folmer - is een vrouw die nog geen twintig jaar oud, tijdens de oorlogsjaren maar liefst 320 geallieerde luchtmachtmensen en krijgsgevangenen op de 'pilotenlijn' hielp. Ze was een koerierster die haar inlichtingen over neergekomen vliegtuigen vanuit het politiebureau ontving.
De andere pilotenhelper was Bert Poels, die samen met familie, vrienden en kennissen een verzorgings- en opvangcentrum op de Zwarte Plak runde. Eind 1940 werden op zeer beperkte schaal 'piloten' geholpen. Pas in 1942 werd deze tak van verzet wat meer georganiseerd. Zowel Joke Folmer als Bert Poels zijn, zonder dat ze het wisten - nauw met elkaar betrokken geweest. Tientallen jaren geleden werd pas duidelijk dat zij dezelfde piloten hielpen. In dit boek worden de door hen geholpen piloten van Amerikaanse afkomst behandeld. De verhalen zijn gebaseerd op keiharde waarheid en van diverse kanten bewezen. Verder een uitleg over de pilotenhulp en een beeld over de presentatie van destijds van het boek geven het een compleet verhaal over dat heimelijke werk. ''In dienst van hun naaste...''is een boek zonder fantasie of verdraaiingen en - mede door de vele unieke, authentieke foto's - een onmisbare oorlogsdocumentatie.

De auteur Bart Rijnhout is bekend door zijn boeken ''Het mysterie van de L 7788''dat in 1979 verscheen en veel opzien baarde. Hij is tevens schrijver van het boek ''The sky is our ocean'', dat handelt over de rol van het 311 R.A.F.-Squadron in de Tweede Wereldoorlog.
Verder lezen

DRG uit Velp

zakelijk

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,
NU 10-20% KORTING OP ALLE OSPREY SOFTCOVER BOEKJES!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rijnhout, Bart.M. - In dienst van hun naaste, pilotenhulp in de Tweede Wereldoorlog

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DRG
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  WK COMM/ DRG
  Kamer van Koophandel nummer: 09178535

  www.fliegerhorstdeelen.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DRG kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.