Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel DRG.


 

Rijnhout, Bart.M. - In dienst van hun naaste, pilotenhulp in de Tweede Wereldoorlog

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Rijnhout, Bart.M. - In dienst van hun naaste, pilotenhulp in de Tweede Wereldoorlog
Schrijver: Rijnhout, Bart.M.
Titel: In dienst van hun naaste, pilotenhulp in de Tweede Wereldoorlog
ISBN: 9789461057020
Uitgever: Wyt uitgevers, Rotterdam, 1980
Bijzonderheid: nette paperback , 460 blz., div. foto's en ill zw.w. en kleur, Vz kosten NL E 4,40
Prijs: € 7,50
Meer info -Het boek ''In dienst van hun naaste...'' is gebaseerd op het verhaal van twee pilotenhelpers.
De eerste - Joke Folmer - is een vrouw die nog geen twintig jaar oud, tijdens de oorlogsjaren maar liefst 320 geallieerde luchtmachtmensen en krijgsgevangenen op de 'pilotenlijn' hielp. Ze was een koerierster die haar inlichtingen over neergekomen vliegtuigen vanuit het politiebureau ontving.
De andere pilotenhelper was Bert Poels, die samen met familie, vrienden en kennissen een verzorgings- en opvangcentrum op de Zwarte Plak runde. Eind 1940 werden op zeer beperkte schaal 'piloten' geholpen. Pas in 1942 werd deze tak van verzet wat meer georganiseerd. Zowel Joke Folmer als Bert Poels zijn, zonder dat ze het wisten - nauw met elkaar betrokken geweest. Tientallen jaren geleden werd pas duidelijk dat zij dezelfde piloten hielpen. In dit boek worden de door hen geholpen piloten van Amerikaanse afkomst behandeld. De verhalen zijn gebaseerd op keiharde waarheid en van diverse kanten bewezen. Verder een uitleg over de pilotenhulp en een beeld over de presentatie van destijds van het boek geven het een compleet verhaal over dat heimelijke werk. ''In dienst van hun naaste...''is een boek zonder fantasie of verdraaiingen en - mede door de vele unieke, authentieke foto's - een onmisbare oorlogsdocumentatie.

De auteur Bart Rijnhout is bekend door zijn boeken ''Het mysterie van de L 7788''dat in 1979 verscheen en veel opzien baarde. Hij is tevens schrijver van het boek ''The sky is our ocean'', dat handelt over de rol van het 311 R.A.F.-Squadron in de Tweede Wereldoorlog.
Boek bekijken

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,