Teule, Gerrit - Spetters uit de Oerknal. De verbondenheid van d

Schrijver:
Titel: Spetters uit de Oerknal. De verbondenheid van de ziel in een ecologisch wereldbeeld
ISBN: 9789063787011
Taal: Nederlands
Uitgever: Schors
Bijzonderheden: 2007, 256 pp., paperback. Als nieuw
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als nieuw.

Dit boek beschrijft een nieuw mensbeeld, waarin dat wat we 'ziel', 'geest' en 'bewustzijn' noemen (het onstoffelijke zelf) en het stoffelijke lichaam tot in de kleinste details met elkaar zijn verbonden. Ontelbare subtiele elektromagnetische interacties verbinden alles wat bestaat, wat leef, groeit en denkt. Wij zijn door een kennisveld dat zich over deze aarde en misschien zelfs wel over de gehele kosmos uitstrekt, met elkaar en met de levende en 'dode' natuur verbonden.
Hieraan gerelateerd is een visie die tegemoet komt aan een hedendaagse behoefte: dat van een nieuw en samenhangend ecologisch wereldbeeld. De basiseigenschappen van de vier natuurkrachten, namelijk de 'elektromagnetische kracht', geven hierbij de richting aan.
Dit nieuwe wereldbeeld is gebaseerd op nieuwe inzichten uit de natuurkunde en de filosofie en wordt uiteengezet vanuit het gezichtspunt van de informatica: het gegeven dat de verwerking en opslag van informatie (zoals in het DNA) ten grondslag ligt aan alles wat er in de evolutie is ontstaan. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de mens, maar voor alle organismen die op aarde (hebben) bestaan, vanaf de allereerste celstructuren van miljarden jaren geleden, via de enorme schakering die daarna volgde tot aan de flora en fauna van vandaag. Die evolutie is in wezen een 'bewustzijnsevolutie'.
De drijvende kracht achter de evolutie is wil om tot een scherper en dieper bewustzijn te komen, een spirituele basis die diep verankerd ligt in de ogenschijnlijk dode materie.
Op dit moment en op deze aarde draagt de mens de fakkel in deze mars naar hogere toppen van bewustzijn. Dit besef leidt tot trots en bescheidenheid tegelijk en leidt tot een nieuw ecologisch besef over deze wereld en onze plaats daarin.
Verder lezen

boekmakelaar uit Maastricht

Wij verzenden naar België aan B-post tarieven. Betaling met paypal is mogelijk. Afhalen van boeken in overleg

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Teule, Gerrit - Spetters uit de Oerknal. De verbondenheid van de ziel in een ecologisch wereldbeeld

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekmakelaar

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met boekmakelaar
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekmakelaar een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekmakelaar vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • boekmakelaar kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.