Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel boekmakelaar.


 

Teule, Gerrit - Spetters uit de Oerknal. De verbondenheid van de ziel in een ecologisch wereldbeeld

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Teule, Gerrit - Spetters uit de Oerknal. De verbondenheid van de ziel in een ecologisch wereldbeeld
Schrijver: Teule, Gerrit
Titel: Spetters uit de Oerknal. De verbondenheid van de ziel in een ecologisch wereldbeeld
ISBN: 9789063787011
Uitgever: Schors
Bijzonderheid: 2007, 256 pp., paperback. Als nieuw
Prijs: € 7,50
Meer info Als nieuw.

Dit boek beschrijft een nieuw mensbeeld, waarin dat wat we 'ziel', 'geest' en 'bewustzijn' noemen (het onstoffelijke zelf) en het stoffelijke lichaam tot in de kleinste details met elkaar zijn verbonden. Ontelbare subtiele elektromagnetische interacties verbinden alles wat bestaat, wat leef, groeit en denkt. Wij zijn door een kennisveld dat zich over deze aarde en misschien zelfs wel over de gehele kosmos uitstrekt, met elkaar en met de levende en 'dode' natuur verbonden.
Hieraan gerelateerd is een visie die tegemoet komt aan een hedendaagse behoefte: dat van een nieuw en samenhangend ecologisch wereldbeeld. De basiseigenschappen van de vier natuurkrachten, namelijk de 'elektromagnetische kracht', geven hierbij de richting aan.
Dit nieuwe wereldbeeld is gebaseerd op nieuwe inzichten uit de natuurkunde en de filosofie en wordt uiteengezet vanuit het gezichtspunt van de informatica: het gegeven dat de verwerking en opslag van informatie (zoals in het DNA) ten grondslag ligt aan alles wat er in de evolutie is ontstaan. Dit geldt uiteraard niet alleen voor de mens, maar voor alle organismen die op aarde (hebben) bestaan, vanaf de allereerste celstructuren van miljarden jaren geleden, via de enorme schakering die daarna volgde tot aan de flora en fauna van vandaag. Die evolutie is in wezen een 'bewustzijnsevolutie'.
De drijvende kracht achter de evolutie is wil om tot een scherper en dieper bewustzijn te komen, een spirituele basis die diep verankerd ligt in de ogenschijnlijk dode materie.
Op dit moment en op deze aarde draagt de mens de fakkel in deze mars naar hogere toppen van bewustzijn. Dit besef leidt tot trots en bescheidenheid tegelijk en leidt tot een nieuw ecologisch besef over deze wereld en onze plaats daarin.
Boek bekijken

boekmakelaar uit Maastricht

zakelijk
Betaling met paypal is mogelijk.
Afhalen van boeken in overleg.
Na één dag geen antwoord, kijk dan in je spambox.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.