Harfsterkamp, Bernhard & Jan Stronks - Beleef de natuur in Wint

Schrijver:
Titel: Beleef de natuur in Winterswijk / een inspirerende ontdekkingstocht in Nationaal Landschap Winterswijk
ISBN: 9789087400934
Taal: Nederlands
Uitgever: Roodbont & Stichting Staring Advies - gebonden
Bijzonderheden: 2011 eerste druk 144pp verkeert in absolute nieuwstaat
Prijs: € 24,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Hoogvenen, fraai door bebost landschap kronkelende beken, een dicht patroon van houtwallen met daartussen boerenland en fraaie eeuwenoude boerderijen: in de Nationale Landschappen en Nationale Parken van Nederland zijn ze aan te treffen. Maar alleen in het Nationale Landschap Winterswijk is de combinatie van alle vier elementen te vinden. In Beleef de natuur in Winterswijk wordt dit bijzondere Nationaal Landschap nader verkend.

Zwerftochten door de hoogvenen, wandelingen langs de mooiste beken en zoektochten naar de fraaiste plekjes in het boerenland laten zien dat natuur en landschap van Winterswijk nog steeds veelzijdig en bijzonder zijn. En dat behoud en ontwikkeling nog altijd de aandacht en inzet verdienen.

Ga mee op ontdekkingsreis door het Nationale Landschap en geniet van de beschrijvingen van het gebied en de planten en dieren die er voorkomen.
Recensie(s)
Overzichtswerk van het Nationaal Landschap Winterswijk waarin de auteur in wandelbeschrijvingen de natuur- en landschapswaarden weergeeft naar de toestand van 2011. De beschrijvingen zijn ingedeeld in vier landschappelijke gebieden: de kalk- en steengroeven, de beken en beekbossen, de hoogvenen en heide en het oude en jongere boeren cultuurland. In kaderteksten geeft hij een beschrijving van kenmerkende diersoorten die in het betreffende gebied leven. Tevens geven in vijf kaderteksten deskundigen en beheerders hun ervaring en visie weer op het huidige en toekomstige natuur- en landschapsbeheer. Tot slot wordt in vogelvlucht de ontwikkeling van het natuurbeheer weergegeven met de effecten van de maatregelen, de risico's en aanbevelingen voor behoud en verdere ontwikkeling van de natuur in het gebied. Het boek is geschreven in een prettige leesbare stijl en voorzien van vele kleuren- en enkele zwart-witfoto's van landschap, flora en fauna, een overzichtskaart met verschillende landschapstypen en o.a. tips voor wandelingen in de beschreven gebieden.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven: 50-100 gr. € 2.73 100-2.000 gr. € 3.50 (brievenbuspakket) Pakketpost thuisbezorgd: DHL € 5.75 DPD € 6.00 Postnl: € 6.75 Ophalen bij DHL-depôt € 5.60 DPD depôt € 4.95 Naar België pakket € 6.70 Ophalen bij Pickup parcelshop in België € 6.00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harfsterkamp, Bernhard & Jan Stronks - Beleef de natuur in Winterswijk / een inspirerende ontdekkingstocht in Nationaal Landschap Winterswijk

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.