Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Achterboek.


 

Harfsterkamp, Bernhard & Jan Stronks - Beleef de natuur in Winterswijk / een inspirerende ontdekkingstocht in Nationaal Landschap Winterswijk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Harfsterkamp, Bernhard & Jan Stronks - Beleef de natuur in Winterswijk / een inspirerende ontdekkingstocht in Nationaal Landschap Winterswijk
Schrijver: Harfsterkamp, Bernhard & Jan Stronks
Titel: Beleef de natuur in Winterswijk / een inspirerende ontdekkingstocht in Nationaal Landschap Winterswijk
ISBN: 9789087400934
Uitgever: Roodbont & Stichting Staring Advies - gebonden
Bijzonderheid: 2011 eerste druk 144pp verkeert in absolute nieuwstaat
Prijs: € 24,50
Meer info Samenvatting
Hoogvenen, fraai door bebost landschap kronkelende beken, een dicht patroon van houtwallen met daartussen boerenland en fraaie eeuwenoude boerderijen: in de Nationale Landschappen en Nationale Parken van Nederland zijn ze aan te treffen. Maar alleen in het Nationale Landschap Winterswijk is de combinatie van alle vier elementen te vinden. In Beleef de natuur in Winterswijk wordt dit bijzondere Nationaal Landschap nader verkend.

Zwerftochten door de hoogvenen, wandelingen langs de mooiste beken en zoektochten naar de fraaiste plekjes in het boerenland laten zien dat natuur en landschap van Winterswijk nog steeds veelzijdig en bijzonder zijn. En dat behoud en ontwikkeling nog altijd de aandacht en inzet verdienen.

Ga mee op ontdekkingsreis door het Nationale Landschap en geniet van de beschrijvingen van het gebied en de planten en dieren die er voorkomen.
Recensie(s)
Overzichtswerk van het Nationaal Landschap Winterswijk waarin de auteur in wandelbeschrijvingen de natuur- en landschapswaarden weergeeft naar de toestand van 2011. De beschrijvingen zijn ingedeeld in vier landschappelijke gebieden: de kalk- en steengroeven, de beken en beekbossen, de hoogvenen en heide en het oude en jongere boeren cultuurland. In kaderteksten geeft hij een beschrijving van kenmerkende diersoorten die in het betreffende gebied leven. Tevens geven in vijf kaderteksten deskundigen en beheerders hun ervaring en visie weer op het huidige en toekomstige natuur- en landschapsbeheer. Tot slot wordt in vogelvlucht de ontwikkeling van het natuurbeheer weergegeven met de effecten van de maatregelen, de risico's en aanbevelingen voor behoud en verdere ontwikkeling van de natuur in het gebied. Het boek is geschreven in een prettige leesbare stijl en voorzien van vele kleuren- en enkele zwart-witfoto's van landschap, flora en fauna, een overzichtskaart met verschillende landschapstypen en o.a. tips voor wandelingen in de beschreven gebieden.
Boek bekijken

Achterboek uit Keijenborg

particulier
Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 3.27
100-2.000 gr. € 4.00 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.25
DPD € 6.50
Postnl: € 7.70
Ophalen bij DHL-depôt € 4.15
DPD depôt € 5.50
Naar België pakket € 9.30 (postNL)
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.95

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.