Krimpen, W. van, Janssen, Hans, Stamps, L. - De XXste Eeuw

Schrijver:
Titel: De XXste Eeuw
ISBN: 9789040085772
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
Bijzonderheden: 2008, 448pp, Gebonden, hard cover
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Aan de hand van de indrukwekkende verzameling van het Gemeentemuseum Den Haag brengt dit boek, dat verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling, de geschiedenis van de kunst van de twintigste eeuw in beeld.
Een geschiedenis die als een verhaal loopt van Hendrik Willem Mesdag via Theo van Doesburg tot Georg Baselitz en van Piet Mondriaan via Constant tot Daniel Richter. Een verhaal van traditie en vernieuwing, van verandering en continuïteit, tegen de achtergrond van de maatschappelijke ontwikkelingen die deze eeuw kenmerken.

Om aan de veelstemmigheid van deze roerige eeuw tegemoet te komen, geeft een groot aantal gerenommeerde schrijvers en columnisten ons daarnaast een caleidoscopische blik op soms onverwachte, dan weer grappige, treurige of heel persoonlijke aspecten van de geschiedenis van de twintigste eeuw.

Deze catalogus verscheen bij de overzichtstentoonstelling 'XXste eeuw' in het Haags Gemeentemuseum die is samengesteld met werken uit de eigen collectie*. Bekende topstukken als de Mondriaans worden afgewisseld met bijv. een hedendaagse kunstenaar als Daniel Richter. Na een introductie over de politieke, sociale en culturele ontwikkelingen die zich in de twintigste eeuw voltrokken, volgen korte persoonlijk getinte bijdragen van o.a. Kees 't Hart, Simon Vinkenoog, Frits Abrahams, Remco Campert, Joost Zwagerman, Michael Zeeman e.a. De scheidend directeur Wim van Krimpen (net opgevolgd door Benno Tempel) schreef het voorwoord. De catalogus is geheel tweetalig (Ned/Eng) uitgevoerd. Beperkte oplage. De bijschriften bij de foto's zijn helaas bijna onleesbaar klein, een register ontbreekt. Een fraai overzicht met veel boegbeelden uit de collectie. Prijs 17,50 inclusief verzendkosten
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Krimpen, W. van, Janssen, Hans, Stamps, L. - De XXste Eeuw Krimpen, W. van, Janssen, Hans, Stamps, L. - De XXste Eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Joan's Antiquariaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Joan's Antiquariaat
  • Na uw bestelling ontvangen u en Joan's Antiquariaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Joan's Antiquariaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Joan's Antiquariaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.