Dominic Depreeuw - Stad aan de Stoof.

Schrijver:
Titel: Stad aan de Stoof.
Uitgever: , Stichting Kunstboek, 2014
Bijzonderheden: Paperback, 240x170mm, 128p, 75 colour illustrations, Dutch (NL) edition. ISBN 9789058565068.
Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
t Stad is de plaats waar veel lekkers is ontstaan en het boek ?Stad aan de Stoof? doet uit de doeken hoe Antwerpen achtereenvolgens vleesstad, suikerstad en koekenstad werd. Twintig smakelijke verhalen en twintig verrassende recepten uit Groot-Antwerpen. Deze vind je in het boek ?Stad aan de stoof? waarin het allemaal draait om streekproducten. De stad Antwerpen kent een bijzonder rijke variatie aan lokale culinaire specialiteiten. Iedereen kent wel het bolleke van De Koninck, Elixir d'Anvers en de Antwerpse Handjes, maar er is meer, veel meer. Het boek 'Stad aan de Stoof' wil een overzicht bieden van de meest markante streekproducten uit Antwerpen en haar buurgemeenten, zoals Seefbier, Roggeverdommeke, Mokatines, Filet d'Anvers en Grijze frut om er een paar op te noemen. En het is ook de bedoeling om de 'petite histoire' van die producten te vertellen: de historiek van een product, of het verhaal van de familie die ermee begon, of van de mensen die het product vandaag levendig houden. Achter elke kaas, koffie, vleessoort of drank die we typisch Antwerps noemen, zit immers een verhaal van mensen. Creatieve mensen, mensen met een passie, mensen met een idee. Het boek wil de lezer warm maken voor die verhalen en tegelijk uitnodigen om opnieuw te kiezen voor die producten uit eigen streek en er zelf mee aan de slag te gaan. Daarom staan er in 'Stad aan de Stoof' ook een aantal recepten waarmee je thuis verrassend uit de hoek kunt komen. Want een drankje met een duf bomma-imago zoals Elixir d'Anvers wordt ineens weer hip als we spreken over 'Scampi met Elixir d'Anvers en jonagold', of over een 'Antwerp Wallbanger', een cocktail met onder meer wodka en. Elixir d'Anvers. 'Stad aan de Stoof' belicht tenslotte ook de relatie tussen stad en platteland. Eeuwenlang waren de twee op elkaar aangewezen qua voedselvoorziening, maar door de globalisering lijkt die band wat verwaterd te zijn. Lijkt...want niets is minder waar. De stad is weliswaar niet meer volledig afhankelijk van voedsel uit het omringende platteland, maar heeft er wel nog steeds baat bij. Het diverse gamma aan verse producten die de lokale producenten elke dag leveren, biedt vaak een culinaire meerwaarde.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dominic Depreeuw - Stad aan de Stoof.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.