Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Dominic Depreeuw - Stad aan de Stoof.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Dominic Depreeuw - Stad aan de Stoof.
Schrijver: Dominic Depreeuw
Titel: Stad aan de Stoof.
ISBN:
Uitgever: , Stichting Kunstboek, 2014
Bijzonderheid: Paperback, 240x170mm, 128p, 75 colour illustrations, Dutch (NL) edition. ISBN 9789058565068.
Prijs: € 19,95
€ 6,99
Meer info t Stad is de plaats waar veel lekkers is ontstaan en het boek ?Stad aan de Stoof? doet uit de doeken hoe Antwerpen achtereenvolgens vleesstad, suikerstad en koekenstad werd. Twintig smakelijke verhalen en twintig verrassende recepten uit Groot-Antwerpen. Deze vind je in het boek ?Stad aan de stoof? waarin het allemaal draait om streekproducten. De stad Antwerpen kent een bijzonder rijke variatie aan lokale culinaire specialiteiten. Iedereen kent wel het bolleke van De Koninck, Elixir d'Anvers en de Antwerpse Handjes, maar er is meer, veel meer. Het boek 'Stad aan de Stoof' wil een overzicht bieden van de meest markante streekproducten uit Antwerpen en haar buurgemeenten, zoals Seefbier, Roggeverdommeke, Mokatines, Filet d'Anvers en Grijze frut om er een paar op te noemen. En het is ook de bedoeling om de 'petite histoire' van die producten te vertellen: de historiek van een product, of het verhaal van de familie die ermee begon, of van de mensen die het product vandaag levendig houden. Achter elke kaas, koffie, vleessoort of drank die we typisch Antwerps noemen, zit immers een verhaal van mensen. Creatieve mensen, mensen met een passie, mensen met een idee. Het boek wil de lezer warm maken voor die verhalen en tegelijk uitnodigen om opnieuw te kiezen voor die producten uit eigen streek en er zelf mee aan de slag te gaan. Daarom staan er in 'Stad aan de Stoof' ook een aantal recepten waarmee je thuis verrassend uit de hoek kunt komen. Want een drankje met een duf bomma-imago zoals Elixir d'Anvers wordt ineens weer hip als we spreken over 'Scampi met Elixir d'Anvers en jonagold', of over een 'Antwerp Wallbanger', een cocktail met onder meer wodka en. Elixir d'Anvers. 'Stad aan de Stoof' belicht tenslotte ook de relatie tussen stad en platteland. Eeuwenlang waren de twee op elkaar aangewezen qua voedselvoorziening, maar door de globalisering lijkt die band wat verwaterd te zijn. Lijkt...want niets is minder waar. De stad is weliswaar niet meer volledig afhankelijk van voedsel uit het omringende platteland, maar heeft er wel nog steeds baat bij. Het diverse gamma aan verse producten die de lokale producenten elke dag leveren, biedt vaak een culinaire meerwaarde.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.