redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjari

Schrijver:
Titel: 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf
Taal: Nederlands
Uitgever: Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf ? 1953
Bijzonderheden: dikke genaaide softcover geen pp-nummering vol afb. en informatie over het Belgische filmwezen
Prijs: € 95,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Rug is verdwenen, wel goed ingenaaid, achterkant is los. 31/25/2,5cm. De voorkant wort besteed aan een jubeleum van de Amerikaanse Filmproduktiemaatschappij RKO - RKO (Radio-Keith-Orpheum) Pictures. Dan een voorwoord van /Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf ((Marc Turfkruyer) Verder is deze dikke paperback gevuld met internationaal filmnieuws in woord en beeld vanuit Belgische achtergrond. Op het net hebben wij deze uitgave niet kunnen vinden, dus waarschijnlijk zeer zeldzaam. RKO (Radio-Keith-Orpheum) Pictures is een Amerikaans filmproductiemaatschappij, die in de Gouden Tijd van Hollywood gold als een van de vijf belangrijkste filmstudio's. De studio ontstond in 1928, toen onder de controle van de Radio Corporation of America (RCA) de bioscoopketen Keith-Albee-Orpheum (KAO) en de studio Film Booking Offices of America (FBO) werden samengevoegd. De RCA voegde de twee bedrijven samen om een markt te scheppen voor de RCA Photophone, de geluid-in-filmtechniek van het bedrijf.

De filmstudio kende zijn grootste successen in de jaren dertig en veertig, met de musicals met Fred Astaire en Ginger Rogers, de horrorfilms van producent Val Lewton en de komedies met Katharine Hepburn en Cary Grant. Ook werden films als King Kong en Citizen Kane bij deze studio uitgebracht, evenals de eerste lange speelfilms van Walt Disney.

In de late jaren veertig werd de studio overgenomen door Howard Hughes en later door General Tire and Rubber Company. Filmproductie staakte eind jaren vijftig en in 1959 werd de naam veranderd in RKO General. In de jaren tachtig begon de studio weer spaarzaam met filmproductie.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Alleen levering binnen EU Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.