Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: redactie / Marc Turfkruyer ? - 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf
Schrijver: redactie / Marc Turfkruyer ?
Titel: 1953 het jaar van de XVe verjaring van RKO/Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf
ISBN:
Uitgever: Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf ? 1953
Bijzonderheid: dikke genaaide softcover geen pp-nummering vol afb. en informatie over het Belgische filmwezen
Prijs: € 96,80
€ 3,65
Meer info Rug is verdwenen, wel goed ingenaaid, achterkant is los. 31/25/2,5cm. De voorkant wort besteed aan een jubeleum van de Amerikaanse Filmproduktiemaatschappij RKO - RKO (Radio-Keith-Orpheum) Pictures. Dan een voorwoord van /Weekblad Cinema orgaan van het Belgisch Filmbedrijf ((Marc Turfkruyer) Verder is deze dikke paperback gevuld met internationaal filmnieuws in woord en beeld vanuit Belgische achtergrond. Op het net hebben wij deze uitgave niet kunnen vinden, dus waarschijnlijk zeer zeldzaam. RKO (Radio-Keith-Orpheum) Pictures is een Amerikaans filmproductiemaatschappij, die in de Gouden Tijd van Hollywood gold als een van de vijf belangrijkste filmstudio's. De studio ontstond in 1928, toen onder de controle van de Radio Corporation of America (RCA) de bioscoopketen Keith-Albee-Orpheum (KAO) en de studio Film Booking Offices of America (FBO) werden samengevoegd. De RCA voegde de twee bedrijven samen om een markt te scheppen voor de RCA Photophone, de geluid-in-filmtechniek van het bedrijf.

De filmstudio kende zijn grootste successen in de jaren dertig en veertig, met de musicals met Fred Astaire en Ginger Rogers, de horrorfilms van producent Val Lewton en de komedies met Katharine Hepburn en Cary Grant. Ook werden films als King Kong en Citizen Kane bij deze studio uitgebracht, evenals de eerste lange speelfilms van Walt Disney.

In de late jaren veertig werd de studio overgenomen door Howard Hughes en later door General Tire and Rubber Company. Filmproductie staakte eind jaren vijftig en in 1959 werd de naam veranderd in RKO General. In de jaren tachtig begon de studio weer spaarzaam met filmproductie.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

zakelijk

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 3,90 euro verzendkosten )
Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten.
Afhalen is niet mogelijk.

De verkoper zal binnen 7 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.