Siegel, Ronald K. - Whispers. De stemmen van paranoia.

Schrijver:
Titel: Whispers. De stemmen van paranoia.
ISBN: 9789027441133
Taal: Nederlands
Uitgever: Utrecht, Het Spectrum
Bijzonderheden: 1995. Paperback, 295 pag., goed, omslag aan achterzijde plaatselijk verbleekt, zie foto 2.
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 4,10 (binnen Nederland)
Meer info:
Een huiveringwekkende, fascinerende reis door de wereld van de paranoia, in de traditie van The Man Who Mistook His Wife for a Hat. Bij het schrijven van zijn spannende, uiterst levensechte verhalen laat Ronald Siegel zich inspireren door de boeiende aspecten van zijn wetenschap. De lezer ondergaat de angsten en razernijen waarvan de paranoïde geest bezeten is. Dit is het eerste boek dat dieper ingaat op de feitelijke gewaarwordingen van paranoia en dat laat zien hoe onder bepaalde omstandigheden - bijvoorbeeld door drugs, ontberingen of het verlies van een dierbare - iedereen in die staat kan worden gebracht. In twaalf case-study's volgt Dr. Siegel zijn patiënten in de schimmige wereld waar de paranoia tot bloei komt - de wereld waarin drugsverslaving, gevangenis, georganiseerde misdaad en terrorisme de hoofdrol spelen. We maken kennis met lichte gevallen, waarbij iemand het vage gevoel heeft dat iets hem besluipt, maar ook met gevallen waarin apocalyptische visioenen zo intens zijn dat ze een hele gemeenschap op haar grondvesten laten schudden. We ontmoeten een oude vrouw die haar gebit hoort fluisteren, een mooie balletdanseres die verliefd wordt op een schaduw, en een cocaïneverslaafde voor wie de invasie van denkbeeldige beestjes zo levensecht is dat hij tot moord overgaat. Deze reis door de duistere krochten van de geest eindigt met een verhaal over de zelfmoord van Ernest Hemingway, en er is geen betere gids dan Ronald Siegel.
Ronald K. Siegel is Associate Research Professor op de faculteit Psychiatrie en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Californië in Los Angeles. Hij was adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie en had zitting in twee presidentiële commissies. Hij woont in Los Angeles en is de auteur van Intoxica " en Fire in the Brain.
Verder lezen

ProvHof uit Haarlem

particulier

Logo ProvHof

In ieder geval op werkdagen reageer ik vrijwel altijd dezelfde dag. Heeft u geen reactie in uw mailbox ontvangen? Kijk dan even in de map 'SPAM' of 'Ongewenst'.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Siegel, Ronald K. - Whispers. De stemmen van paranoia. Siegel, Ronald K. - Whispers. De stemmen van paranoia.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ProvHof

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ProvHof
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en ProvHof een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ProvHof vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ProvHof kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.