Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel ProvHof.


 

Siegel, Ronald K. - Whispers. De stemmen van paranoia.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Siegel, Ronald K. - Whispers. De stemmen van paranoia.
Schrijver: Siegel, Ronald K.
Titel: Whispers. De stemmen van paranoia.
ISBN: 9789027441133
Uitgever: Utrecht, Het Spectrum
Bijzonderheid: 1995. Paperback, 295 pag., goed, omslag aan achterzijde plaatselijk verbleekt, zie foto 2.
Prijs: € 7,50
Meer info Een huiveringwekkende, fascinerende reis door de wereld van de paranoia, in de traditie van The Man Who Mistook His Wife for a Hat. Bij het schrijven van zijn spannende, uiterst levensechte verhalen laat Ronald Siegel zich inspireren door de boeiende aspecten van zijn wetenschap. De lezer ondergaat de angsten en razernijen waarvan de paranoïde geest bezeten is. Dit is het eerste boek dat dieper ingaat op de feitelijke gewaarwordingen van paranoia en dat laat zien hoe onder bepaalde omstandigheden - bijvoorbeeld door drugs, ontberingen of het verlies van een dierbare - iedereen in die staat kan worden gebracht. In twaalf case-study's volgt Dr. Siegel zijn patiënten in de schimmige wereld waar de paranoia tot bloei komt - de wereld waarin drugsverslaving, gevangenis, georganiseerde misdaad en terrorisme de hoofdrol spelen. We maken kennis met lichte gevallen, waarbij iemand het vage gevoel heeft dat iets hem besluipt, maar ook met gevallen waarin apocalyptische visioenen zo intens zijn dat ze een hele gemeenschap op haar grondvesten laten schudden. We ontmoeten een oude vrouw die haar gebit hoort fluisteren, een mooie balletdanseres die verliefd wordt op een schaduw, en een cocaïneverslaafde voor wie de invasie van denkbeeldige beestjes zo levensecht is dat hij tot moord overgaat. Deze reis door de duistere krochten van de geest eindigt met een verhaal over de zelfmoord van Ernest Hemingway, en er is geen betere gids dan Ronald Siegel.
Ronald K. Siegel is Associate Research Professor op de faculteit Psychiatrie en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Californië in Los Angeles. Hij was adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie en had zitting in twee presidentiële commissies. Hij woont in Los Angeles en is de auteur van Intoxica " en Fire in the Brain.
Boek bekijken

ProvHof uit Haarlem

Logo ProvHof

In ieder geval op werkdagen reageer ik vrijwel altijd dezelfde dag. Heeft u geen reactie in uw mailbox ontvangen? Kijk dan even in de map 'SPAM' of 'Ongewenst'.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.