Pas. J. - Multiple Readings, 51 kunstenaarsboeken - 1960-2010

Schrijver:
Titel: Multiple Readings, 51 kunstenaarsboeken - 1960-2010
Uitgever: , Mers-Asp, 2011
Bijzonderheden: 2 Volumes, 245x165mm, 323p, Dutch (NL) edition , Gebonden, luxe uitgave . naslagwerk ! een must ! ISBN 9789461170118.
Prijs: € 49,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Multiple Readings zoemt in op het boek als artistiek medium, het kunstenaarsboek. De expo exploreert de historiek en de actualiteit van het kunstenaarsboek aan de hand van 50 baanbrekende boeken uit de afgelopen 50 jaar. Johan Pas, kunsthistoricus,, verzamelt al zo'n twintig jaar kunstenaarspublicaties. Hij selecteerde voor elk jaar een cruciale titel. In het digitale tijdperk lijkt het conventionele boek in zijn bestaan bedreigd. Verdwijnen zal het niet, het krijgt wel andere functies en betekenissen, waaronder een artistieke. Kunstenaars hebben het creatieve potentieel van het boek als artistiek medium reeds lang ingezien. De tentoonstelling Multiple Readings zoomt in op dit relatief onderbelichte fenomeen van de 20ste eeuwse beeldende kunst; het kunstenaarsboek. Boeken (en tijdschriften), die reeds tijdens het interbellum gehanteerd werden door futuristen, dadaisten en constructivisten, kennen vooral in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw een ruime en rijke toepassing bij kunstenaars die actief zijn in de context van concrete poezie, fluxus, pop art, minimal art, arte povera en conceptuele kunst. Als laagdrempelig en makkelijk te verspreiden medium beantwoordt het boek aan de materiele en conceptuele normen van de proces- en projectmatige kunst. De laatste jaren lijken beeldende kunstenaars het boek opnieuw te ontdekken als alternatief medium. Multiple Readings exploreert de historiek en de actualiteit van het kunstenaarsboek aan de hand van 50 baanbrekende boeken uit de afgelopen 50 jaar. Johan Pas, kunsthistoricus, docent en auteur, verzamelt al zon twintig jaar kunstenaarspublicaties. Hij selecteerde voor elk jaar een cruciale titel, waar mogelijk aangevuld met relevante historische documentatie. Daardoor neemt de opstelling de vorm aan van een bibliochronologie die zowel liefhebbers van het boek als geinteresseerden in de hedendaagse kunst zal aanspreken. De reeks start met een kunstenaarsboek van Carlo Belloli (Milano, 1960) en eindigt met een werk van Nico Dockx en Helena Sidiropoulos (Antwerpen, 2009). Tussenin zijn er werken te zien van o.a. Andy Warhol, Marcel Broodthaers, Anne-mie Van Kerckhoven, Jacques Charlier, Thierry Decordier, Guillaume Bijl, Dennis Tyfus, Walter Swennen en Jan De Cock. Johan Pas (b. 1963), professor, author and curator, shares in the exhibition his more than twenty years old passion for art books: "'Artists' books are more than any other artistic medium able to infiltrate into the cultural network. They are stubborn obstacles in time, simultaneously they spread out around the world, slowly but surely." Johan Pas selected for each year a title from his collection: 'This one title a year is a self-imposed restriction to keep the choice sharp and the story bright.' The story begins with Yves Klein and ends (for now) with Vaast Colson and Dennis Tyfus. In the book, Multiple/Readings, all exhibited books are extensively discussed and illustrated.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pas. J. - Multiple Readings, 51 kunstenaarsboeken - 1960-2010

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.