Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Pas. J. - Multiple Readings, 51 kunstenaarsboeken - 1960-2010

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Pas. J. - Multiple Readings, 51 kunstenaarsboeken - 1960-2010
Schrijver: Pas. J.
Titel: Multiple Readings, 51 kunstenaarsboeken - 1960-2010
ISBN:
Uitgever: , Mers-Asp, 2011
Bijzonderheid: 2 Volumes, 245x165mm, 323p, Dutch (NL) edition , Gebonden, luxe uitgave . naslagwerk ! een must ! ISBN 9789461170118.
Prijs: € 49,00
€ 6,99
Meer info Multiple Readings zoemt in op het boek als artistiek medium, het kunstenaarsboek. De expo exploreert de historiek en de actualiteit van het kunstenaarsboek aan de hand van 50 baanbrekende boeken uit de afgelopen 50 jaar. Johan Pas, kunsthistoricus,, verzamelt al zo'n twintig jaar kunstenaarspublicaties. Hij selecteerde voor elk jaar een cruciale titel. In het digitale tijdperk lijkt het conventionele boek in zijn bestaan bedreigd. Verdwijnen zal het niet, het krijgt wel andere functies en betekenissen, waaronder een artistieke. Kunstenaars hebben het creatieve potentieel van het boek als artistiek medium reeds lang ingezien. De tentoonstelling Multiple Readings zoomt in op dit relatief onderbelichte fenomeen van de 20ste eeuwse beeldende kunst; het kunstenaarsboek. Boeken (en tijdschriften), die reeds tijdens het interbellum gehanteerd werden door futuristen, dadaisten en constructivisten, kennen vooral in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw een ruime en rijke toepassing bij kunstenaars die actief zijn in de context van concrete poezie, fluxus, pop art, minimal art, arte povera en conceptuele kunst. Als laagdrempelig en makkelijk te verspreiden medium beantwoordt het boek aan de materiele en conceptuele normen van de proces- en projectmatige kunst. De laatste jaren lijken beeldende kunstenaars het boek opnieuw te ontdekken als alternatief medium. Multiple Readings exploreert de historiek en de actualiteit van het kunstenaarsboek aan de hand van 50 baanbrekende boeken uit de afgelopen 50 jaar. Johan Pas, kunsthistoricus, docent en auteur, verzamelt al zon twintig jaar kunstenaarspublicaties. Hij selecteerde voor elk jaar een cruciale titel, waar mogelijk aangevuld met relevante historische documentatie. Daardoor neemt de opstelling de vorm aan van een bibliochronologie die zowel liefhebbers van het boek als geinteresseerden in de hedendaagse kunst zal aanspreken. De reeks start met een kunstenaarsboek van Carlo Belloli (Milano, 1960) en eindigt met een werk van Nico Dockx en Helena Sidiropoulos (Antwerpen, 2009). Tussenin zijn er werken te zien van o.a. Andy Warhol, Marcel Broodthaers, Anne-mie Van Kerckhoven, Jacques Charlier, Thierry Decordier, Guillaume Bijl, Dennis Tyfus, Walter Swennen en Jan De Cock. Johan Pas (b. 1963), professor, author and curator, shares in the exhibition his more than twenty years old passion for art books: "'Artists' books are more than any other artistic medium able to infiltrate into the cultural network. They are stubborn obstacles in time, simultaneously they spread out around the world, slowly but surely." Johan Pas selected for each year a title from his collection: 'This one title a year is a self-imposed restriction to keep the choice sharp and the story bright.' The story begins with Yves Klein and ends (for now) with Vaast Colson and Dennis Tyfus. In the book, Multiple/Readings, all exhibited books are extensively discussed and illustrated.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.