Feller, Pieter - Een kleine geschiedenis van de Nederlandse mis

Schrijver:
Titel: Een kleine geschiedenis van de Nederlandse misdaad na 1945
ISBN: 9789048800896
Taal: Nederlands
Uitgever: Carrera
Bijzonderheden: 2008, Paperback / softback, goede staat , 207 pagina's
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Pieter Feller wist al op zijn elfde dat hij schrijver wilde worden. Toch duurde het even voor zijn eerste boek verscheen. Inmiddels heeft hij ruim vijftig boeken geschreven, waaronder natuurlijk die over Kolletje en Dirk. O

Misdaad is meer in het nieuws dan ooit tevoren. Namen als Cor van Hout, Sam Klepper, Klaas Bruinsma en Willem Holleeder zijn voor iedereen bekend. Maar om wat voor zaken gaat het precies en wat hebben ze misdaan? Een kleine geschiedenis van de Nederlandse misdaad geeft een helder en duidelijk beeld van de naoorlogse misdaad in Nederland. Aan de hand van zedendelicten, liquidaties, overvallen en hitmen wordt in een notendop deze geschiedenis neergezet.
Recensie(s)
In een vlot geschreven boek geeft de auteur - hij publiceerde eerder een boek over Holleeder - een globaal overzicht van de misdaad in Nederland na de Tweede Wereldoorlog. De nadruk ligt daarbij op geweldsmisdrijven, met vaak korte beschrijvingen van bekende en minder bekende (moord)zaken: bijvoorbeeld moorden in de relationele sfeer, moorden met een seksuele achtergrond, politieke aanslagen, zinloos geweld, maar ook spraakmakende ontvoeringen, moderne computercriminaliteit en opmerkelijke misdaadzaken. Uiteraard is er veel aandacht voor de hedendaagse georganiseerde criminaliteit: een toptwintig van de grootste Nederlandse criminelen (en een overzicht van de aanstormende nieuwe generatie), alsmede een lijst met liquidaties in het criminele circuit sinds de jaren zeventig. Ook treft de lezer een overzicht aan van alle levenslange veroordelingen in Nederland. Jammer is dat in een dergelijk naslagwerk een index ontbreekt.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Feller, Pieter - Een kleine geschiedenis van de Nederlandse misdaad na 1945

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.