Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel hasselman.


 

Feller, Pieter - Een kleine geschiedenis van de Nederlandse misdaad na 1945

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Feller, Pieter - Een kleine geschiedenis van de Nederlandse misdaad na 1945
Schrijver: Feller, Pieter
Titel: Een kleine geschiedenis van de Nederlandse misdaad na 1945
ISBN: 9789048800896
Uitgever: Carrera
Bijzonderheid: 2008, Paperback / softback, goede staat , 207 pagina's
Prijs: € 4,90
€ 4,00
Meer info Pieter Feller wist al op zijn elfde dat hij schrijver wilde worden. Toch duurde het even voor zijn eerste boek verscheen. Inmiddels heeft hij ruim vijftig boeken geschreven, waaronder natuurlijk die over Kolletje en Dirk. O

Misdaad is meer in het nieuws dan ooit tevoren. Namen als Cor van Hout, Sam Klepper, Klaas Bruinsma en Willem Holleeder zijn voor iedereen bekend. Maar om wat voor zaken gaat het precies en wat hebben ze misdaan? Een kleine geschiedenis van de Nederlandse misdaad geeft een helder en duidelijk beeld van de naoorlogse misdaad in Nederland. Aan de hand van zedendelicten, liquidaties, overvallen en hitmen wordt in een notendop deze geschiedenis neergezet.
Recensie(s)
In een vlot geschreven boek geeft de auteur - hij publiceerde eerder een boek over Holleeder - een globaal overzicht van de misdaad in Nederland na de Tweede Wereldoorlog. De nadruk ligt daarbij op geweldsmisdrijven, met vaak korte beschrijvingen van bekende en minder bekende (moord)zaken: bijvoorbeeld moorden in de relationele sfeer, moorden met een seksuele achtergrond, politieke aanslagen, zinloos geweld, maar ook spraakmakende ontvoeringen, moderne computercriminaliteit en opmerkelijke misdaadzaken. Uiteraard is er veel aandacht voor de hedendaagse georganiseerde criminaliteit: een toptwintig van de grootste Nederlandse criminelen (en een overzicht van de aanstormende nieuwe generatie), alsmede een lijst met liquidaties in het criminele circuit sinds de jaren zeventig. Ook treft de lezer een overzicht aan van alle levenslange veroordelingen in Nederland. Jammer is dat in een dergelijk naslagwerk een index ontbreekt.
Boek bekijken

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.