Faure, Johan; Ham, W. van - Beknopte historie van de stad Berge

Schrijver:
Titel: Beknopte historie van de stad Bergen op Zoom
ISBN: 9789070641931
Taal: Nederlands
Uitgever: Zuidelijk Historisch Contact ZHC, 2010
Bijzonderheden: Gebonden, 480 pp, nieuwstaat
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bijna tweehonderdvijftig jaar geleden verscheen het boek Histoire Abrégée de la Ville de Bergen op Zoom. Het werd in de jaren vijftig van de achttiende eeuw geschreven door Johan Faure (1681-1759), hugenoot en geboren in het Zuid¬Franse Orange. Na zijn dood heeft zijn zoon, Johan Alexander, het boek in 1761 persklaar gemaakt. De auteur droeg het boek met veel plichtplegingen op aan zijn werkgever, markies Karel Filip Theodoor van Sulzbach. Bergen op Zoom werd een boek rijker dat interessant is vanwege de inhoud en de bedoeling. Faure beoogde een beknopte geschiedenis van de stad te schrijven, naar de gewoonte van zijn tijd aangevuld met een plaatsbeschrijving, dat wil zeggen verrijkt met beschrijvingen van een keur aan bezienswaardigheden. Hij was daarmee 1e eerste en tot nu toe de enige in de geschiedenis van Bergen op Zoom die deze ambitie niet alleen koesterde, maar ook realiseerde. Het boek is tevens boeiend omdat de lezer een indruk krijgt van de wijze waarop in de achttiende eeuw lokale geschiedschrijving werd beoefend.
Hiermee is een cruciaal werk over de Bergse en Noord-Brabantse geschiedenis voor een breed publiek ontsloten.
Verder lezen

Waterschans

Logo Waterschans

Waterschans boeken BEMIDDELT in de verkoop van tweedehands boeken die verband houden met de geschiedenis van Bergen op Zoom. Kopers en aanbieders komen dan ook meestal uit deze stad en omgeving. Afhalen of verzending van boeken is een zaak tussen aanbieder en belangstellende.
Gezocht boek niet gevonden? Stuur eens een berichtje, of kijk ook eens op www.GeschiedkundigeKringBoZ.nl/winkel. Er is soms meer beschikbaar dan op de website staat.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Faure, Johan; Ham, W. van - Beknopte historie van de stad Bergen op Zoom

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Waterschans

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Waterschans
  • Na uw bestelling ontvangen u en Waterschans een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Waterschans vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Waterschans kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.