Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Waterschans.


 

Faure, Johan; Ham, W. van - Beknopte historie van de stad Bergen op Zoom

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Faure, Johan; Ham, W. van - Beknopte historie van de stad Bergen op Zoom
Schrijver: Faure, Johan; Ham, W. van
Titel: Beknopte historie van de stad Bergen op Zoom
ISBN: 9789070641931
Uitgever: Zuidelijk Historisch Contact ZHC, 2010
Bijzonderheid: Gebonden, 480 pp, nieuwstaat
Prijs: € 12,50
Meer info Bijna tweehonderdvijftig jaar geleden verscheen het boek Histoire Abrégée de la Ville de Bergen op Zoom. Het werd in de jaren vijftig van de achttiende eeuw geschreven door Johan Faure (1681-1759), hugenoot en geboren in het Zuid¬Franse Orange. Na zijn dood heeft zijn zoon, Johan Alexander, het boek in 1761 persklaar gemaakt. De auteur droeg het boek met veel plichtplegingen op aan zijn werkgever, markies Karel Filip Theodoor van Sulzbach. Bergen op Zoom werd een boek rijker dat interessant is vanwege de inhoud en de bedoeling. Faure beoogde een beknopte geschiedenis van de stad te schrijven, naar de gewoonte van zijn tijd aangevuld met een plaatsbeschrijving, dat wil zeggen verrijkt met beschrijvingen van een keur aan bezienswaardigheden. Hij was daarmee 1e eerste en tot nu toe de enige in de geschiedenis van Bergen op Zoom die deze ambitie niet alleen koesterde, maar ook realiseerde. Het boek is tevens boeiend omdat de lezer een indruk krijgt van de wijze waarop in de achttiende eeuw lokale geschiedschrijving werd beoefend.
Hiermee is een cruciaal werk over de Bergse en Noord-Brabantse geschiedenis voor een breed publiek ontsloten.
Boek bekijken

Waterschans uit Bergen op Zoom

Logo Waterschans

Waterschans boeken BEMIDDELT in de verkoop van tweedehands boeken die verband houden met de geschiedenis van Bergen op Zoom. Kopers en aanbieders komen dan ook meestal uit deze stad en omgeving. Afhalen of verzending van boeken is een zaak tussen aanbieder en belangstellende.
Gezocht boek niet gevonden? Stuur eens een berichtje, of kijk ook eens op www.GeschiedkundigeKringBoZ.nl/winkel. Er is soms meer beschikbaar dan op de website staat.