Mary Tourel - De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie.

Schrijver:
Titel: De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie.
Taal: Nederlands
Uitgever: Algemeen Handelsblad N.V., Amsterdam
Bijzonderheden: Goede uitstekende staat, omslag is zilverkleurig, 24x16 cm. 140 gram, 64 pagina's
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Wie Bruintje Beer is? Eind 1920 ontstond het beertje op de tekentafel van Mary Tourtel (1874-1948). Zij was de echtgenote van Herbert Tourtel, onderredacteur van de Daily Express, een Brits dagblad dat nog steeds verschijnt. Hoewel de uit Canterbury afkomstige schrijfster al enige succesvolle rijmpjesboeken had ontworpen, was de vorm van dit Rupert-avontuur voor haar uniek: een illustratie met daaronder de tekst op rijm. Een van de eerste Britse stripverhalen.
Tourtel stelde zijn vrouw voor het eerste Rupert-avontuur in de krant te plaatsen. Rupert, die in de Nederlandse vertaling van mevrouw Frankfort ,Bruintje Beer, zou gaan heten, omdat zij die naam gemakkelijker vond voor de Nederlandse kinderen.
Op 8 november 1920 konden de lezers voor het eerst kennismaken met het beertje dat zijn gehele leven gekleed zou gaan in een trui, geruite broek en dito sjaal. Weldra bleek het succes van Rupert: de oplage van de krant schoot met sprongen omhoog. Er werd zelfs een Bruintje Beer Club opgericht, Ruperts League, die na enige jaren een miljoen leden telde. Geen wonder dat de Daily Express tot de dag van vandaag dagelijks Bruintjes avonturen is blijven publiceren! In ons land deed het Handelsblad dat, weldra gevolgd door enige regionale kranten. Van de achtennegentig verhalen die Mary Tourtel tot 1935 heeft getekend, is een groot gedeelte in het Nederlands in boekvorm verschenen. Als voorleesboek, leesboek en kleurboek hebben meerdere generaties de avonturen tot zich genomen.
Tussen 1969 en 1974 werden de avonturen van Bruintje Beer door respectievelijk het Algemeen Handelsblad en EF/EF in Thorn in boekvorm uitgebracht. Toen de krantenpublicatie werd beëindigd, betekende dat het einde van Bruintje. Een poging om Bruintje Beer in Donald Duck met behulp van tekstballonnen nieuw leven in te blazen werd een flop.
Toen Paul Mc Cartney, de voormalige Beatle en Rupert-fan van het eerste uur, Bruintje in 1985 een hoofdrol liet spelen in zijn clip "We all stand together", nam de vraag naar Bruintjes avonturen weer toe. Er zouden diverse tekenfilm-series volgen. Doordat de vraag groter was dan het aanbod, stegen de prijzen van de oude Bruintje Beer-boeken naar ongekende hoogte! (Bron: BoekenRoute)
Verder lezen

lezen.muziek uit Mierlo

particulier

Logo lezen.muziek

Lezen&Muziek heeft uitsluitend boeken en tijdschriften uit privébezit. Geen handelsvoorraad. Bij meer boeken, minder verzendkosten. Verzendkosten gelden voor Nederland. Voor alle boeken en tijdschriften geldt dat er enige gebruikssporen zijn en meestal naam en aankoopdatum op p3. Snelle service en goede verpakking. Boeken ophalen in Mierlo is prima.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mary Tourel - De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie. Mary Tourel - De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie. Mary Tourel - De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie. Mary Tourel - De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie. Mary Tourel - De avonturen van Bruintje Beer, 10e serie.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij lezen.muziek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met lezen.muziek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en lezen.muziek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van lezen.muziek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • lezen.muziek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.