Field, D.M. - Rembrandt

Schrijver:
Titel: Rembrandt
ISBN: 9789059471566
Taal: Nederlands
Uitgever: Atrium - gebonden oblong formaat
Bijzonderheden: 2006, 435 blz. met vele kleurennafbeeldingen op glanspapier, als nieuw
Prijs: € 12,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Net als Leonardo da Vinci of Rafaël behoort Rembrandt tot de groten van de schilderkunst en wellicht staat hij zelfs op een hoger niveau dan zijn voorloper en grote voorbeeld Rubens.
Grote kunst ontstaat vaak in bijzondere periodes, de renaissance is daar het meest voor de hand liggende voorbeeld van, en Rembrandts carrière viel samen met de Gouden Eeuw van de Republiek. De rijkdom van de schilderkunst in de Nederlanden uit die tijd kan misschien worden vergeleken met de oogst van talent tijdens de Italiaanse renaissance.
Maar zoals alle grote kunstenaars maakte Rembrandt niet louter deel uit van een bepaalde school of stroming - daar was hij te veelzijdig voor.
Recensie(s)
In een vlot geschreven, chronologisch opgebouwd, doorlopend verhaal geeft de auteur een overzicht van Rembrandts leven en werk, m.n. diens schilderijen (tekeningen en grafiek zijn minder in beeld). Hij gaat in op Rembrandts onderwerpen, compositie, stijl, techniek, gebruik van kleur, clair-obscur, zijn invloeden, collega's, opdrachtgevers en de waardering voor zijn werk. Field heeft veel gepubliceerd over kunst, m.n. de sociale aspecten ervan en dat is ook hier goed te merken. De lezer komt relatief veel aan de weet over Rembrandt als persoon, zijn leefwereld en de historische en sociale context. Field geeft geen nieuwe inzichten, maar biedt een breed, geinteresseerd publiek een boeiend beeld van Rembrandt, gestoeld op (literatuur)onderzoek, hoewel het jammer is dat er nauwelijks literatuur of bronnen zijn vermeld. Het boek eindigt met een korte chronologie, een chronologische lijst van afgebeelde werken en een index (personen, titels van werken). Zeer rijk geillustreerd, in kleur, met veel details.
Verder lezen

Achterboek uit Keijenborg

Brievenbuspost volgens standaard posttarieven:
50-100 gr. € 2.88
100-2.000 gr. € 3.60 (brievenbuspakket)
Pakketpost thuisbezorgd:
DHL € 6.28
DPD € 6.30
Postnl: € 6.75
Ophalen bij DHL-depôt € 5.75
DPD depôt € 5.10
Naar België pakket € 7.00
Ophalen bij Pickup parcelshop in België
€ 6.45

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Field, D.M. - Rembrandt

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Achterboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Achterboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Achterboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Achterboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Achterboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.