Birks, T. - Pottenbakken / het complete handboek

Schrijver:
Titel: Pottenbakken / het complete handboek
ISBN: 9789021325439
Taal: Nederlands
Uitgever: Cantecleer
Bijzonderheden: Goed Izgst. 1e druk 1998 hardcover uitgave in zeer goede staat. Boek lijkt niet /nauwelijks gebruikt, krasjes en doffe plekjes op hardcover. Izgst.,
Prijs: € 29,95
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
POTTENBAKKEN

Het complete handboek
Het maken van mooi en praktisch keramiek is altijd populair geweest, maar de laatste tien jaar is de populariteit van het pottenbakken beduidend gegroeid. Een nieuwe generatie pottenbakkers is opgestaan en verdiept zich in de handvorm- en draaitechnieken. Dit prachtige handboek begeleidt de pottenbakker bij zijn enthousiaste, maar vaak ook frustrerende pogingen vorm te geven aan zijn dromen. Dit boek is een genot om in te zien en tegelijk heel degelijk en up-to-date. Veel nieuwe pottenbaktechnieken en -materialen zijn erin verwerkt. Het biedt een schat aan informatie voor zowel de beginnende als de ervaren pottenbakker. De beginner wordt stap voor stap onderwezen in het beheersen van de basistechnieken vormen met de hand, draaien op de schijf, gietmallen maken en gebruiken, keramiek decoreren, glazuren en bakken. Voor de ervaren pottenbakker gaat Tony Birks in op het ontwerpen van keramiek en het experimenteren met glazuren. Door de grote hoeveelheid informatie zal de gevorderde pottenbakker dit boek ook als naslagwerk kunnen gebruiken. Via de vele prachtige kleurenfoto's kan de lezer over de schouder meekijken van bekende keramisten en zich laten inspireren door hun technieken en ontwerpen.
Recensie(s)
Leer- en kijkboek voor de pottenbakker, met daarin het hele proces, van de kleisamenstelling tot en met het stoken in de oven. De voorbeelden zijn van een internationaal gezelschap van collega's. Een aantal technieken, zowel met handvormen als met draaien, wordt beschreven en stapsgewijs getoond. Glazuursamenstelling en verschillende decoratietechnieken passeren de revue. Verschillende stookmethoden, zoals de rakutechniek ontbreken niet. De oorspronkelijke Engelse uitgave van dit boek is al een aantal keren bijgewerkt en aangevuld. Een praktisch en royaal boek voor zowel beginnende als gevorderde pottenbakkers (keramisten). En het zijn goede en professionele keramisten die hun werk en de bijhorende technieken tonen. Het boek is rijk geïllustreerd met foto's en tekeningen in kleur.
(Biblion recensie, K. Hoogendam.)
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Birks, T. - Pottenbakken / het complete handboek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.