Clement, H - Aerts, Vanderlinden, van Royen, Willems - Als ster

Schrijver:
Titel: Als sterven tot het leven behoort / praktische handleiding voor de hulpverlener in de palliatieve zorg
ISBN: 9789020958836
Taal: Nederlands
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheden: 2004, Paperback / softback, spiksplinternieuw, Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 34,50
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Samenvatting
Dit boek biedt een praktische en concrete handleiding, door enerzijds een overzicht te geven van belangrijke aspecten binnen de psychosociale hulpverlening in palliatieve situaties en anderzijds de confrontatie aan te gaan met de concrete realiteit van de belevingswereld van de palliatieve persoon, zijn familie en betekenisvolle derden. Het vertrekt heel bewust van de visie dat een persoon die in een palliatieve situatie verkeert meer is dan een palliatieve patiënt. Naast 'zieke' is hij ook een individu met een eigen karakter, een specifieke geschiedenis, realisaties, waarden en noden. Hij maakt deel uit van een familiaal en sociaal netwerk waarbinnen een voortdurende en wederkerige beïnvloeding heerst. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt de fase voor het overlijden en stelt de waarheidsmededeling als vertrekpunt. Is deze mededeling een recht of een noodzaak? Hoe gaan we ermee om? Wat na de waarheidsmededeling? Een tweede hoofdstuk belicht de impact van het ernstig-ziek-zijn op het familiale leven. Wat is de betekenis van het nakend verlies voor de familie? Hoe wordt gecommuniceerd en met wie? Wat zijn de noden van een gezin in een palliatieve situatie? Hoe kunnen we als maatschappelijk werker hierop anticiperen. Het tweede deel behandelt de periode na het overlijden. Wat zijn mogelijke gevoelens en reacties van nabestaanden? Over welke krachtbronnen beschikt het rouwend gezin en hoe kun je deze als maatschappelijk werker aanspreken? Ook het belang van een goede teamwerking en de noodzaak van de zorg voor de zorgverstrekkers komen aan bod. In beide delen wordt een hoofdstuk gewijd aan praktische dienstverlening. Het boek richt zich in eerste instantie naar sociaal werkers die binnen de thuiszorg, ziekenhuizen, palliatieve eenheden, rust- en verzorgingstehuizen, palliatieve netwerken,... geconfronteerd worden met palliatieve situaties. Het is ook geschikt voor gebruik in de opleidingen maatschappelijk werk en sociale verpleegkunde. Door de taken, mogelijkheden en aanpak van de sociaal werkers te belichten, biedt dit boek aan de eerder medisch gerichte hulpverleners een basis tot goede verstandhouding en samenwerking.
Verder lezen

BOOKS2FLOW

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Books2Flow beursagenda :
Onder voorbehoud :
Januari 2021 Paranormaal Alternatief in Rijswijk
6 maart 2021 Spirituele beurs in Goes
Zie Facebook pagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie !
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, bewustwording en creativiteit.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes-enveloppen, goed beschermd.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Clement, H - Aerts, Vanderlinden, van Royen, Willems - Als sterven tot het leven behoort / praktische handleiding voor de hulpverlener in de palliatieve zorg

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BOOKS2FLOW

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BOOKS2FLOW
  • Na uw bestelling ontvangen u en BOOKS2FLOW een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BOOKS2FLOW vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BOOKS2FLOW kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.