Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BOOKS2FLOW.


 

Clement, H - Aerts, Vanderlinden, van Royen, Willems - Als sterven tot het leven behoort / praktische handleiding voor de hulpverlener in de palliatieve zorg

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Clement, H - Aerts, Vanderlinden, van Royen, Willems - Als sterven tot het leven behoort / praktische handleiding voor de hulpverlener in de palliatieve zorg
Schrijver: Clement, H - Aerts, Vanderlinden, van Royen, Willems
Titel: Als sterven tot het leven behoort / praktische handleiding voor de hulpverlener in de palliatieve zorg
ISBN: 9789020958836
Uitgever: Lannoo
Bijzonderheid: Als nieuw 2004, Paperback / softback, spiksplinternieuw, Hartelijke groet Carla, Books2Flow
Prijs: € 34,95
€ 4,00
Meer info Samenvatting
Dit boek biedt een praktische en concrete handleiding, door enerzijds een overzicht te geven van belangrijke aspecten binnen de psychosociale hulpverlening in palliatieve situaties en anderzijds de confrontatie aan te gaan met de concrete realiteit van de belevingswereld van de palliatieve persoon, zijn familie en betekenisvolle derden. Het vertrekt heel bewust van de visie dat een persoon die in een palliatieve situatie verkeert meer is dan een palliatieve patiënt. Naast 'zieke' is hij ook een individu met een eigen karakter, een specifieke geschiedenis, realisaties, waarden en noden. Hij maakt deel uit van een familiaal en sociaal netwerk waarbinnen een voortdurende en wederkerige beïnvloeding heerst. Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt de fase voor het overlijden en stelt de waarheidsmededeling als vertrekpunt. Is deze mededeling een recht of een noodzaak? Hoe gaan we ermee om? Wat na de waarheidsmededeling? Een tweede hoofdstuk belicht de impact van het ernstig-ziek-zijn op het familiale leven. Wat is de betekenis van het nakend verlies voor de familie? Hoe wordt gecommuniceerd en met wie? Wat zijn de noden van een gezin in een palliatieve situatie? Hoe kunnen we als maatschappelijk werker hierop anticiperen. Het tweede deel behandelt de periode na het overlijden. Wat zijn mogelijke gevoelens en reacties van nabestaanden? Over welke krachtbronnen beschikt het rouwend gezin en hoe kun je deze als maatschappelijk werker aanspreken? Ook het belang van een goede teamwerking en de noodzaak van de zorg voor de zorgverstrekkers komen aan bod. In beide delen wordt een hoofdstuk gewijd aan praktische dienstverlening. Het boek richt zich in eerste instantie naar sociaal werkers die binnen de thuiszorg, ziekenhuizen, palliatieve eenheden, rust- en verzorgingstehuizen, palliatieve netwerken,... geconfronteerd worden met palliatieve situaties. Het is ook geschikt voor gebruik in de opleidingen maatschappelijk werk en sociale verpleegkunde. Door de taken, mogelijkheden en aanpak van de sociaal werkers te belichten, biedt dit boek aan de eerder medisch gerichte hulpverleners een basis tot goede verstandhouding en samenwerking.
Boek bekijken

BOOKS2FLOW

zakelijk

BOOKS2FLOW uit Roelofarendsveen

Logo BOOKS2FLOW

Zie Facebook pagina, instagrampagina van Books2flow en www.books2flow.eu voor actuele informatie en spirituele beurzen !
Meestal reageer ik nog dezelfde dag. Let op een mail van boekwinkeltjes komt soms binnen in de spammap !!!
Books2Flow : Specialist in 'out of print' boeken op het gebied van spiritualiteit, levenskunst en creativiteit.
Voor verzending in Nederland (altijd met track & tracecode) vraag ik een bijdrage van 4,00 euro, voor verzendingen naar Belgie is de bijdrage 7,50 euro.
Alle boeken van Books2Flow worden verzonden in bubbeltjes en /of stevige enveloppen/doosjes,en goed beschermd verpakt.
Boeken worden niet opengeslagen verzonden !
Uw bestelling zal binnen 1 a 2 dagen (na ontvangst van uw betaling) worden verzonden.
Boeken worden nooit opengeslagen verzonden !!!
Als u vragen heeft stel ze gerust, ik geef snel antwoord.
Heeft u een opmerking, ook daar sta ik altijd voor open.

Alvast veel leesplezier gewenst!
Vriendelijke groet Carla
Books2Flow
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.