Albada, Marianne van - Vijfduizend jaar overleven op de rand va

Schrijver:
Titel: Vijfduizend jaar overleven op de rand van de hondsrug / kroniek van een streekje in Midlaren
ISBN: 9789070462345
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Passage
Bijzonderheden: 1e druk 2006, Gebonden, hardcover. 478 pag. Incl. vele illustraties en foto's. Boek is in nieuwstaat!
Prijs: € 27,00
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
EEN KLEINE VRAAG HEEFT SOMS GROTE GEVOLGEN.
Marianne van Albada werd ooit gevraagd een klein stukje te schrijven over het verleden van het streekje rond het 'Heijveen' in Midlaren. Zo begon een speurtocht naar de historie van dit deel van de Hondsrug en daarmee naar die van heel (Noord-) Drenthe. Zeven jaar lang verdiepte ze zich in oude landkaarten, reisverslagen, verhalen van oude bewoners, archeologische vondsten en archiefstukken. Zo ontstond een boek, dat te lezen is als een roman, maar dat tegelijkertijd heel veel interessante gegevens bevat over het verleden van Drenthe.
Rode draad door het hele boek heen, is het 'Heijveen'. Hoe ontstond het huidige landschap? Welke elementen in dat landschap vertellen nog iets over dat ontstaan en over de gebeurtenissen die er plaatsvonden? Welke mensen woonden er en hoe hielden ze zich staande in de loop van de geschiedenis? Hoe ging het er aan toe tijdens de oorlogen met de bisschop van Utrecht en later de bisschop van Munster (Bommen Berend). Heden, verleden en prehistorie zijn verweven tot één geheel, waarvan de weerklank nog steeds is terug te vinden in het Drentse landschap van nu. Nog steeds worden Mammoet botten opgegraven die getuigen van hun aanwezigheid 45.000 jaar geleden, toen de Noordzee nog droog was en door hen begraasd werd. Wie dit boek gelezen heeft, zal met andere ogen om zich heen kijken, wanneer hij een wandeling rond het 'Heijveen' maakt, of daarna via het 'Pieterpad' zijn weg vervolgt langs de eeuwenoude route over de Hondsrug, die ooit al door rendierjagers vlak na de laatste ijstijd werd gevolgd.
Een zeer actueel boek nu het Geopark de Hondsrug door UNESCO is erkend
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Albada, Marianne van - Vijfduizend jaar overleven op de rand van de hondsrug / kroniek van een streekje in Midlaren Albada, Marianne van - Vijfduizend jaar overleven op de rand van de hondsrug / kroniek van een streekje in Midlaren

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Lorem ipsum

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Lorem ipsum
  • Na uw bestelling ontvangen u en Lorem ipsum een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Lorem ipsum vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Lorem ipsum kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.