Zimler, Richard - De Warschau-anagrammen

Schrijver:
Titel: De Warschau-anagrammen
ISBN: 9789045203942
Taal: Nederlands
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Bijzonderheden: 2012, 380pp, paperback, goede staat, De meeste joden van Warschau worden in 1941 naar het getto verbannen, ook psychiater Eric Cohen (67) die daar gaat samenwonen met zijn nicht en haar zoontje. Wanneer het jongetje, net als andere kinderen, verminkt
Prijs: € 6,45 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De meeste joden van Warschau worden in 1941 naar het getto verbannen, ook psychiater Eric Cohen (67) die daar gaat samenwonen met zijn nicht en haar zoontje. Wanneer het jongetje, net als andere kinderen, verminkt en dood wordt teruggevonden, begint Cohen met enkele vrienden zijn eigen onderzoek. Hij wordt geconfronteerd met smokkelende joden, dubieuze vertegenwoordigers van de Joodse Raad, met de angst voor verraad, maar ook met immense toewijding tussen lotgenoten. Wanneer hij op een lichamelijk gemeenschappelijk kenmerk stuit tussen de vermoorde kinderen, betekent dat een doorbraak. Het verhaal wordt verteld door een ibbur, een uit de dood teruggekeerde geest. Deze thriller - spannend tot het einde - van een Amerikaans-joodse journalist biedt veel meer: het is een schrijnend sfeerbeeld van de situatie van de ten ondergang gedoemde joden. Hun lot werd al dikwijls geschiedkundig beschreven, maar nog niet veel op zo’n veelgelaagde, literaire, psychologische en diep menselijke manier. Er blijft, ondanks alles, plaats voor inzet, wilskracht, liefde en geloof. Normale druk.

C. Vandenbroucke
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zimler, Richard - De Warschau-anagrammen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.