(Hans Lodeizen) - Paul Éluard - Capitale de la douleur.

Schrijver:
Titel: Capitale de la douleur.
Taal: Frans
Uitgever: Parijs): Gallimard, (1946). Ingenaaid. 152 p. Niet afgesneden. Tiende druk. Rug ontbreekt. Omslag los. Katernen wat losjes. Potloodaantekeningen van de vorige eigenaar op het schutblad.
Bijzonderheden: Naam van Hans Lodeizen in blauwe inkt op het schutblad: ‘Hans Lodeizen’.
Prijs: € 350,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op acht pagina’s zette Lodeizen potloodstrepen in de kantlijn, terwijl hij in de marge van drie gedichten aantekeningen maakte. Onder het vers ‘Entre autres’, op pagina 61, schreef hij: ‘(als een middeleeuws schilderij uit Duitsland)’. Het gedicht ‘Dans le cylindre des tribulations’, op pagina 64, voorzag hij van allerlei vertalingen en associaties, zoals: ‘het leven maakt | de droom’ en ‘en dit alles heb ik kunnen voelen’.
Met het werk van Paul Éluard maakte Hans Lodeizen al vroeg kennis, dankzij de literaire boekenverzameling van zijn vader. Volgens biograaf Koen Hilberdink las Lodeizen in de periode van zijn poëtische doorbraak, medio 1948, meer dan daarvoor in het werk van Éluard.
‘Hij hield van de dichter Éluard […] Als dichter liet hij zich beïnvloeden door Paul Éluard, maar anders dan bij P.C. Boutens eigende hij diens werk creatiever toe’ (Hans Lodeizen. Biografie, p. 156).
Éluards gedicht ‘Leda’ verscheen in 1955 in een vertaling van Hans Lodeizen. Deze uitgave en Lodeizens exemplaar van Capitale de la douleur worden bewaard in een door Binderij Phoenix op maat gemaakte linnen overslagdoos.
Verder lezen

Artistiek Bureau uit Groningen

Logo Artistiek Bureau

Meer boeken, meer afbeeldingen op www.artistiekbureau.com

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

(Hans Lodeizen) - Paul Éluard - Capitale de la douleur.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Artistiek Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Artistiek Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Artistiek Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Artistiek Bureau vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Artistiek Bureau kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.