- Palestina

Schrijver:
Titel: Palestina
Taal: Frans
Uitgever:
Bijzonderheden: 24 photolithografieën van Palestina in Photochrom techniek, genummerd en met Franse titels, Photoglob Zürich
Prijs: € 1 950,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op het schutblad staat een handgeschreven opdracht: " Aan mijn vriendin Marie Ligthart na mijn behouden terugkomst uit Palestina. Den Haag, mei 1907, Jacobus Kann".
In het archief van de Haagse notaris Eikendal bevindt zich een akte d.d. 3 mei 1905, waarmee de Haagse bankier Jacobus Kann (1872-1944) van bankiershuis Lissa & Kann de basis heeft gelegd voor de stichting van de stad Tel Aviv; in de akte is vastgelegd, dat David Levontin, directeur van de Anglo-Palestine Comp. voor 120.000 Nederl. guldens aan grond mocht aankopen in Palestina. Op de aangekochte gronden is later de stad Tel Aviv gesticht.
Kann was ook de drijvende kracht achter de stichting van de Nederl. Zionist. Federatie in 1899. In Jeruzalem is een plein naar hem vernoemd.
Kann bezoekt Palestina in 1907. Het hier aangeboden album bracht hij klaarblijkelijk mee als aandenken. Marie was de echtgenote van Jan Ligthart.
Bron: joodserfgoeddenhaag.nl
Oblong album 28 x 35.5 cm, gekartonneerd, linnen, met lederen rug en hoekjes. Goudopdruk.
Linnen her en der wat sleets. Een paar hoekjes van de foto's beschadigd en 1 foto met een vouw. Overigens een prima exemplaar met 24 bijzonder fraaie photolitho's in Photochrom procedé, het summum van de photolithografie.
Verder lezen

bookshopboys uit Den Haag

Ik begin eind april op zaterdagen op de markt in Delft op de Boterbrug met bijzondere boeken en fraaie prenten en op zondagen op het Lange Voorhout 2e kraam rechts vanaf Hotel Des Indes in Den Haag.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

 - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina - Palestina

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij bookshopboys

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
 • U handelt deze order direct af met bookshopboys
 • Na uw bestelling ontvangen u en bookshopboys een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van bookshopboys vermeld.
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
 • bookshopboys kan betaling vooraf vragen.
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.