Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel bookshopboys.


 

- Palestina

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding:  - Palestina
Schrijver:
Titel: Palestina
ISBN:
Uitgever:
Bijzonderheid: 24 photolithografieën van Palestina in Photochrom techniek, genummerd en met Franse titels, Photoglob Zürich
Prijs: € 1950,00
Meer info Op het schutblad staat een handgeschreven opdracht: " Aan mijn vriendin Marie Ligthart na mijn behouden terugkomst uit Palestina. Den Haag, mei 1907, Jacobus Kann".
In het archief van de Haagse notaris Eikendal bevindt zich een akte d.d. 3 mei 1905, waarmee de Haagse bankier Jacobus Kann (1872-1944) van bankiershuis Lissa & Kann de basis heeft gelegd voor de stichting van de stad Tel Aviv; in de akte is vastgelegd, dat David Levontin, directeur van de Anglo-Palestine Comp. voor 120.000 Nederl. guldens aan grond mocht aankopen in Palestina. Op de aangekochte gronden is later de stad Tel Aviv gesticht.
Kann was ook de drijvende kracht achter de stichting van de Nederl. Zionist. Federatie in 1899. In Jeruzalem is een plein naar hem vernoemd.
Kann bezoekt Palestina in 1907. Het hier aangeboden album bracht hij klaarblijkelijk mee als aandenken. Marie was de echtgenote van Jan Ligthart.
Bron: joodserfgoeddenhaag.nl
Oblong album 28 x 35.5 cm, gekartonneerd, linnen, met lederen rug en hoekjes. Goudopdruk.
Linnen her en der wat sleets. Een paar hoekjes van de foto's beschadigd en 1 foto met een vouw. Overigens een prima exemplaar met 24 bijzonder fraaie photolitho's in Photochrom procédé, het summum van de photolithografie.
Boek bekijken

bookshopboys uit Den Haag

zakelijk
In de zomer vanaf midden mei sta ik op zondagen op het Lange Voorhout 2e kraam rechts vanaf Hotel Des Indes in Den Haag met de betere kunstboeken en top grafisch werk van bijv. Kees van Dongen en Escher. Ook heb ik dan wat kwalitatief goede schilderijen bij me.
Graag tot ziens!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.