Telang, Kashinath Trimbak - De Anugita. Een vervolg op Bhagavad

Schrijver:
Titel: De Anugita. Een vervolg op Bhagavad Gita
ISBN: 9789020219630
Taal: Nederlands
Uitgever: Deventer, Ankh-Hermes, 2004 9789020219630
Bijzonderheden: geb. hardcover 182pp. zeer goed
Prijs: € 6,90
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Nederlandse bewerking in theosofische zin van de oorspronkelijke (1882) Engelse vertaling van de Anugita door K.T. Telang. 'Anugita' betekent niet 'na het lied' (zie achterplat), maar 'nazang'. In die zin is de Anugita een vervolg op de bekendere Bhagavadgita. De tekst verhaalt hoe de held Arjuna, na de strijd met zijn neven, weer naar zijn volk wil. Krishna onderwijst hem dan in nieuwe bewoordingen de oude leer uit de Bhagavadgita. De Nederlandse bewerking leunt weliswaar op Telangs vertaling uit het Sanskrit, maar gebruikt ook een Amerikaanse versie van Telang. Het resultaat is een selectief mengsel van beide boeken. Vooral de inleiding ademt een theosofische visie op deze tekst. Dit gaat te vaak ten koste van de nauwkeurigheid. Spelfouten en misinterpretaties tonen aan dat de op zichzelf aardige vertaling te danken is aan de Sanskrit-kennis van Telang en niet aan de kennis van het hindoeisme van de vertaler.
Verder lezen

hasselman uit Breda

Logo hasselman

Levering binnen Nederland ( 4 euro verzendkosten ) Levering binnen de EU is mogelijk bij bestellingen vanaf 15 euro plus bijkomende internationale verzendkosten. Afhalen is niet mogelijk.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Telang, Kashinath Trimbak - De Anugita. Een vervolg op Bhagavad Gita

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij hasselman

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met hasselman
  • Na uw bestelling ontvangen u en hasselman een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van hasselman vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • hasselman kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.